Khoresht Kadoo - Mancare de dovlecei acrisoara

de retetepersane in Pui, 23 Iul 2011 | 7104 vizualizari

 

Mancarea asta se face super repede si e delicioasa, usturoiata si acrisoara.. Merge foarte bine si cu carne de vita sau fara carne.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii taiati longitudinal in 4, apoi in 3-4 bucati ... sa fie mai mari
  • ulei pentru prajit dovleceii
  •  piept de pui -in functie de cat de carnivori sunteti, eu am pus jumatate
  • o ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi taiati marunt
  • o lingurita de turmeric (daca in orasul dvs nu exista un magazin cu produse orientale folositi curry)
  • un varf de cutit de all spice (optional)
  • 3-4 rosii decojite taiate cubulete (sau pasata)
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 3 lamai uscate - puteti folosi zeama de lamaie daca nu aveti, mancarea trebuie sa fie acrisoara
  • sare, piper - dupa gust

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Khoresht Kadoo - Mancare de dovlecei acrisoara:

1. Se prajesc dovleceii in ulei, apoi se lasa sa se scurga excesul de ulei fie pe servetele de bucatarie fie intr-o strecuratoare. Daca sunteti la dieta puteti sa ii adaugati cruzi in mancare.

2. Intr-un vas se caleste ceapa in 2 linguri de ulei, se adauga usturoiul, turmericul si carnea de pui si se compleateaza cu 200 ml apa (o cana). Lasati sa fiarba 10 minute (daca folsiti carne de vita, ceva mai mult timp pana carnea este fiarta)

3. Se adauga pasta de tomate dizolvata in jumatate de cana de apa, condimentul all spice si lamaia uscata, Daca folositi zeama de lamaie o adaugati la sfarsit.

4.Se adauga rosiile taiate si dovleceii prajiti si se mai lasa la fiert 10-15 minute la foc mic, cu capac. Cand este gata se adauga patrunjel proaspat si se serveste cu paine sau orez basmati.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Khoresht Kadoo - Mancare de dovlecei acrisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

DIANA B 1

24.07.2011, 11:36

Lau 1

24.07.2011, 12:55

bun

mamaieelena 1

24.07.2011, 14:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui thailandez cu legume la cuptor