Khoresht Kadoo - Mancare de dovlecei acrisoara

de retetepersane in Pui, 23 Iul 2011 | 5008 vizualizari

 

Mancarea asta se face super repede si e delicioasa, usturoiata si acrisoara.. Merge foarte bine si cu carne de vita sau fara carne.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii taiati longitudinal in 4, apoi in 3-4 bucati ... sa fie mai mari
  • ulei pentru prajit dovleceii
  •  piept de pui -in functie de cat de carnivori sunteti, eu am pus jumatate
  • o ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi taiati marunt
  • o lingurita de turmeric (daca in orasul dvs nu exista un magazin cu produse orientale folositi curry)
  • un varf de cutit de all spice (optional)
  • 3-4 rosii decojite taiate cubulete (sau pasata)
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 3 lamai uscate - puteti folosi zeama de lamaie daca nu aveti, mancarea trebuie sa fie acrisoara
  • sare, piper - dupa gust

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Khoresht Kadoo - Mancare de dovlecei acrisoara:

1. Se prajesc dovleceii in ulei, apoi se lasa sa se scurga excesul de ulei fie pe servetele de bucatarie fie intr-o strecuratoare. Daca sunteti la dieta puteti sa ii adaugati cruzi in mancare.

2. Intr-un vas se caleste ceapa in 2 linguri de ulei, se adauga usturoiul, turmericul si carnea de pui si se compleateaza cu 200 ml apa (o cana). Lasati sa fiarba 10 minute (daca folsiti carne de vita, ceva mai mult timp pana carnea este fiarta)

3. Se adauga pasta de tomate dizolvata in jumatate de cana de apa, condimentul all spice si lamaia uscata, Daca folositi zeama de lamaie o adaugati la sfarsit.

4.Se adauga rosiile taiate si dovleceii prajiti si se mai lasa la fiert 10-15 minute la foc mic, cu capac. Cand este gata se adauga patrunjel proaspat si se serveste cu paine sau orez basmati.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Khoresht Kadoo - Mancare de dovlecei acrisoara-0
Khoresht Kadoo - Mancare de dovlecei acrisoara-1

COMENTARII (11)

DIANA B

DIANA B 1

24.07.2011, 11:36

Lau

Lau 1

24.07.2011, 12:55

bun

mamaieelena

mamaieelena 1

24.07.2011, 14:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!