Khoresteh bademjan - Tocanita persana cu vinete

de -Miti- in Pui, 19 Apr 2012 | 3130 vizualizari

 

Sa nu ocoliti reteta asta,eu o recomand cu mare drag,un amestec de arome perfect.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 1 kg
  • 1 ceapa alba
  • 2 vinete mari
  • 1 lingura de paste de tomate
  • 1-2 lingurite de curcuma (turmeric)
  • 1 varf de cutit de sofran (optional)
  • 2 lime uscate si putin crapate
  • suc de lamaie
  • sare si piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Khoresteh bademjan - Tocanita persana cu vinete:

Se curata puiul si se taie ceapa.Se pune ceapa la calit,cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga si puiul.Se rumeneste putin,se adauga pasta de tomate si se calesc 2 minute.

Se adauga apa cat sa acopere totul. Se adauga si curcuma. Se crapa limeurile uscate si se adauga in oala. 

Se pune capac si se da inchide kukta. Daca folositi o oala obisnuita se acopera cu un capac. 

Dupa ce incepe sa fluiere kukta se mai tine cam 40 de minute.

Intre timp se taie vinetele in felii rotunde sau longitudinale,dupa plac. Se adauga putin ulei intr-o tava si se prajesc la cuptor. Se pot praji si pe aragaz dar vor trage mai mult ulei.Se rumenesc pe ambele parti. 

Dupa ce s-a fiert puiul se deschide kukta.Se adauga suc de lamaie dupa gust.

Se adauga feliile de vinete deasupra tocanitei. 

Se pune oala inapoi pe foc si se mai fierbe 10 minute la foc mic.

Se serveste cu orez alb simplu si cu muraturi. 

 

COMENTARII (23)

Rux 1

20.04.2012, 13:26

Miti acum ma apuc de mancarica ta...banuiesc ca ai calit in ulei de masline ca nu ai specificat

Rux 1

20.04.2012, 13:26

Si inca ceva...vinetele vad ca au coaja...nu le-ai decojit...hmmmm....sa vad ce fac...

Rux 1

20.04.2012, 13:31

Am gasit niste imagini pe net postate tot de tine...clar se pun cu coaja...puuup Miti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L