Kievskaia

de Miha in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2010 | 13711 vizualizari

 

sau...piept de pasare pane a la Kiev

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt aromat (usturoi, rozmarin, ceapa verde, patrunjel verde, zeama de lamaie)
  • 1 piept de pui
  • 1 ou
  • faina
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kievskaia:

Untul aromat l-am preparat dupa aceasta reteta, la care am mai adaugat 2 linguri zeama de lamaie.

Usturoiul, patrunjelul verde, cozile de ceapa cu rozmarin, sare si piper se pun intr-un castron si se piseaza pana devin pasta. Se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza pana devine pufos, apoi se adauga peste pasta.

Se pune pe o bucata de folie alimentara si se da la congelator cateva minute, pana se intareste.

Acest fel de mancare se prepara numai din piept de pasare.

Pieptul de pui se bate bine si se subtiaza ca pentru snitele. Ca sa nu se rupa, atunci cand se bate se foloseste o folie alimentara.

Se sareaza si se ruleaza punand inauntru cate o bucata taiata din untul aromat intarit. Se ruleaza astfel incat untul sa fie bine impachetat inauntru.

Se trece ruloul prin faina, oul batut si prin pesmet. Se repeta aceasta operatiune de 2 ori, dupa care se prajeste fiecare rulou in ulei mult si foarte bine incins, intorcandu-le pe toate partile in timpul prajitului.

Se servesc calde cu garnitura de cartofi, mazare sau morcovi tineri sote.

 

 

TIPS-URI

1

in reteta originala se spune ca: pieptul de pui se scoate intreg de pe os si se lasa ultimul os care intra in muschi de la aripioara, ca un ciot si se bate cu grija sa nu se zdrobeasca osul.

2

in momentul servirii se stropeste cu unt proaspat, iar pe varful aripioarei care sta in sus se fixeaza o bucata de folie de aluminiu

RETETA IN IMAGINI

Kievskaia-0
Kievskaia-1
Kievskaia-2
Kievskaia-3
Kievskaia-4
Kievskaia-5

COMENTARII (27)

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:47

arata delicios!

Miha 1

12.07.2012, 20:25

ryta 1

27.05.2014, 18:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41