Kimchi

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2011 | 5992 vizualizari

 

Ei,daca am incercat kimchiul cu castraveti,nu a mai durat mult si l-am incercat pe cel cu de toate. Imi era o pofta de orez prajit cu kimchi de nu mai puteam asa ca m-am indreptat frumos spre bucatarie.
Kimchiul este mancarea traditionala koreeana si este obtinuta prin fermentarea legumelor cu diferite condimente. Sunt multe feluri de kimchi,cele mai cunoscute sunt facute cu varza chinezeasca,ridichi albe si castraveti. Se poate servi pe langa felul principal,asa cum folosim noi muraturile sau la supe,tocanite sau prajit cu orez.
Traditional,legumele sunt fermentate in oale de lut mari,care sunt ingropate in pamant.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • 1 ridiche alba
  • 1 morcov mare
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1-2 cm de ghimbir 
  • sare de mare
  • pasta de ardei iute (Piros Arany am folosit)
  • boia de ardei iute (am folosit pimiento)
  • fish sauce (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kimchi:

Se curata legumele si se taie in bucati de marimea unei imbucaturi.

Se pun toate legumele intr-un bol si se presara cu sare.

Se acopera bolul si se lasa peste noapte. Legumele vor deveni mai moi .

A doua zi se taie ceapa verde in rondele,se piseaza usturoiul si se adauga la legume.

Se pune pasta de ardei iute si boiaua peste si se amesteca bine.

Se da ghimbirul pe razatoare si se adauga,tot acuma se poate adauga si fish sauce-ul daca folositi.

Se pune intr-un borcan ,se inchide capacul si se lasa la temperatura camerei peste zi ca sa fermenteze putin.

Se pastreaza la frigider,dar la noi nu tine mult. Vad ca s-au dat si maruntelele la el,o sa fac si varianta de copii cu Piros Arany dulce.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Kimchi-0
Kimchi-1
Kimchi-2
Kimchi-3
Kimchi-4
Kimchi-5
Kimchi-6

COMENTARII (30)

-Miti-

-Miti- 1

13.05.2011, 20:22

mihaela,o sa pricepi telenovela mai bine

Anamaria7

Anamaria7 1

22.05.2011, 11:13

ce reteta interesanta!

diaconta

diaconta 1

09.11.2012, 09:10

sunt curioasa ce gust are

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01