Kimchi

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2011 | 10607 vizualizari

 

Ei,daca am incercat kimchiul cu castraveti,nu a mai durat mult si l-am incercat pe cel cu de toate. Imi era o pofta de orez prajit cu kimchi de nu mai puteam asa ca m-am indreptat frumos spre bucatarie.
Kimchiul este mancarea traditionala koreeana si este obtinuta prin fermentarea legumelor cu diferite condimente. Sunt multe feluri de kimchi,cele mai cunoscute sunt facute cu varza chinezeasca,ridichi albe si castraveti. Se poate servi pe langa felul principal,asa cum folosim noi muraturile sau la supe,tocanite sau prajit cu orez.
Traditional,legumele sunt fermentate in oale de lut mari,care sunt ingropate in pamant.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • 1 ridiche alba
  • 1 morcov mare
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1-2 cm de ghimbir 
  • sare de mare
  • pasta de ardei iute (Piros Arany am folosit)
  • boia de ardei iute (am folosit pimiento)
  • fish sauce (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kimchi:

Se curata legumele si se taie in bucati de marimea unei imbucaturi.

Se pun toate legumele intr-un bol si se presara cu sare.

Se acopera bolul si se lasa peste noapte. Legumele vor deveni mai moi .

A doua zi se taie ceapa verde in rondele,se piseaza usturoiul si se adauga la legume.

Se pune pasta de ardei iute si boiaua peste si se amesteca bine.

Se da ghimbirul pe razatoare si se adauga,tot acuma se poate adauga si fish sauce-ul daca folositi.

Se pune intr-un borcan ,se inchide capacul si se lasa la temperatura camerei peste zi ca sa fermenteze putin.

Se pastreaza la frigider,dar la noi nu tine mult. Vad ca s-au dat si maruntelele la el,o sa fac si varianta de copii cu Piros Arany dulce.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kimchi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Mitinita 1

13.05.2011, 20:22

mihaela,o sa pricepi telenovela mai bine

Anamaria7 1

22.05.2011, 11:13

ce reteta interesanta!

diaconta 1

09.11.2012, 09:10

sunt curioasa ce gust are

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa ramen cu Kimchi