Kimchi de castraveti

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2011 | 4082 vizualizari

 

Azi va duc putin prin Coreea si dedic reteta baiatului frumos a lui Ruxy si care a implinit de curand o varsta pe care nu prea mi-o aduc bine aminte.

Mancarea care mi-a lipsit cel mai mult a fost kimchiul si de ce oare n-am incercat eu mai devreme sa o fac? De incercat am incercat eu, dar nu am fost prea fericita cu ce a iesit. Avea un gust de kimchi facut in Romania, fara nici un dubiu. Intre timp am rumegat si analizat eu problema, pana cand am avut un moment de sclipire acolo sus. Aici la noi este o pasta din ardei kapia,numita Piros Arany si mi s-a parut mie ca ar fi cel mai bun ptr inlocuit kochujangul,pasta de ardei iute coreeana. Am avut si niste pimento spaniol,dar cred ca paprika ungureasca ar merge la fel de bine.
Tura trecuta cand incercasem kimchiul, il pusesem intr-un container de plastic si chiar daca era ermetic inchis tot a iesit ustoroiul sa iasa la suprafata si nu prea vrei asta cand il depozitezi in frigider. Am avut o alta sclipire si m-am gandit ca as putea sa-l tin la borcan...am avut dreptate,nu s-a mai simtit nimic. Bine ,acuma nici n-a stat mult la frigider,s-a dus foarte repede si trebuie sa mai fac o portie.
Nu stiu cum sa va explic ce fericita am fost ca mi-a iesit. Imaginati-va ca nu mancati sarmale pentru un timp indelungat si sunteti departe de casa. In momentul in care reusiti sa gatiti sarmalele o sa va simtiti pe ulita bunicii sau in bucataria mamei invelind amestecul de carne in frunze de varza. Eu m-am trezit pe stradutele mici din Seoul,unde nu ma cunostea nimeni si unde de abia asteptam sa mai descopar ceva nou. Dar si in Osaka unde am mancat cea mai buna mancare coreeana si nu pot sa uit serile cand ieseam cu sotul meu restaurantul nostru preferat cu gratar coreean.
Kimchiul este pentru cei carora le place mancarea iute (subscriu).

 

INGREDIENTE

  • 1 castravete de sera
  • 1 lingurita de sare (eu am folosit de mare)
  • 2 cepe verzi
  • 2-4 catei de usturoi
  • 1 cm de ghimbir
  • 1 linguri Piros Arany iute sau alta pasta de ardei iute
  • 1 lingurita de pimiento
  • 1 lingurita fish sauce (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kimchi de castraveti:

Se taie castravetii rondele si amesteca impreuna cu sarea.

Se lasa deoparte cam doua ore.

Se taie ceapa verde,se rade usturoiul si ghimbirul.

Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un container inchis ermetic. Eu am preferat un borcan.

Se lasa la temperatura camerei peste noapte.

Se pastreaza in frigider.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kimchi de castraveti 99940
retete culinare - Kimchi de castraveti 99941

COMENTARII (14)

MIUTA 1

21.04.2011, 12:10

Wooouuuu super

Cris2711 1

21.04.2011, 20:35

Paste fericit draga Adina

-Miti- 1

21.04.2011, 20:53

Multumesc la fel draga Criss

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D