Kinder - Felie de lapte

de mirela0911 in Prajituri, 12 Oct 2015 | 7837 vizualizari

 

Cand a postat Corina aceasta prajitura, am avut "ghinionul" sa o vada si copiii mei. Atat mi-a trebuit pentru ca nu am mai scapat de gura lor. S-au luat de mana si au inceput sa sara si sa strige: "Vrem kinder - felie de lapte!". Asa ca ...... am facut aceasta prajitura si bineinteles cu ajutor din partea lor!
Mersi Corinutza pentru reteta! >:D<

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua mari
  • un praf de sare
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg miere
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 lg gris
  • 2 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 200 g lapte condensat (Pilos)
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • 2 lg miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder - Felie de lapte:

Blatul: Galbenusurile se mixeaza bine cu praful de sare, zaharul, mierea si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Intr-un bol se amesteca faina, grisul, cacaoa si praful de copt. Se toarna peste crema de oua si se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza. 

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin din compozitia de sus, amestecand usor cu o spatula pana se obtine o compozitie omogena.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna jumatate din compozitie. Se niveleaza si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 15-20 minute (se face testul cu scobitoarea). La fel se procedeaza cu cealalta jumatate de compozitiel. Se lasa sa se raceasca blaturile.

Crema: Se amesteca laptele condensat cu 50 ml lapte, zaharul vanilat, esenta de vanilie si mierea de albine. Gelatina se pune la hidratat cu restul de 50 ml lapte, apoi se incalzeste putin pana ce aceasta se dizolva (dar sa nu fiarba). Se toarna peste laptele condensat si se amesteca. Frisca se bate spuma tare si se omogenizeaza cu laptele condensat. Se da crema la rece pentru o jumatate de ora. Se aseaza pe un platou una din foi si se acopera cu toata crema. Se niveleaza frumos iar deasupra se pune cea de-a doua foaie cu fata in jos, urmand ca ulterior hartia de copt sa se desprinda cu grija de pe blat. 

Se da prajitura la rece pentru cel putin 3 ore, dupa care se portioneaza si se serveste. Este o prajitura atat de fina, se topeste in gura! 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 24x34 cm.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kinder - Felie de lapte 405769
retete culinare - Kinder - Felie de lapte 405770
retete culinare - Kinder - Felie de lapte 405771
retete culinare - Kinder - Felie de lapte 405772
retete culinare - Kinder - Felie de lapte 405797
retete culinare - Kinder - Felie de lapte 405798
retete culinare - Kinder - Felie de lapte 405799
retete culinare - Kinder - Felie de lapte 405800
retete culinare - Kinder - Felie de lapte 405801
retete culinare - Kinder - Felie de lapte 405802
retete culinare - Kinder - Felie de lapte 405803
retete culinare - Kinder - Felie de lapte 405804
retete culinare - Kinder - Felie de lapte 405805

COMENTARII (25)

Gherca Daniela 1

13.10.2015, 10:22

ce buna trebuie sa fie, o sa fac si eu cat de curand!

mihaelar63 1

14.10.2015, 00:04

Ce draguta esti tu Mirela cu tot cu ghinion

calin_paula 1

29.11.2015, 16:09

buna!
am incercat si eu reteta si am o mica problema: cand am amestecat laptele condesat si frisca s-a inmuiat, iar la frigider s-a intarit doar putin in partea de sus. unde am gresti. gustul e super.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: