Kinder Pingui 2

de Ligia Bxl in Prajituri, 3 Iul 2013 | 95195 vizualizari

 

O bunatate :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri de cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri de ulei
  • Crema:
  • 1 cutie de 1kg de frisca
  • 6 linguri de zahar
  • Glazura:
  • 2 ciocolate de 200gr
  • 200 gr de unt
  • 6 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder Pingui 2:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga apa, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt, se amesteca bine toate si la final se pun albusurile batute spuma. Se unge tava cu unt si se pune foaie de copt apoi se toarna compozitia si sa da la cuptor la foc tare sa creasca. Dupa coacere se lasa la racit si apoi se taie in doua parti.

Pentru crema se bate frisca cu zaharul pana se intareste, o jumatate din frisca se intinde pe prima foaie de blat.

Se face o glazura din toata ciocolata, unt si lapte. Se opreste jumatate pentru ornament iar cealalta jumatate se pune peste frisca. Peste ciocolata se pune cealalta jumatate de frisca ramasa .La final se pune partea a doua de blat si se orneaza cu jumatatea ramasa de glazura de ciocolata.

Se fac modele serpuite cu furculita pentru a avea un design placut.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kinder Pingui 2 241824
retete culinare - Kinder Pingui 2 241833
retete culinare - Kinder Pingui 2 241834
retete culinare - Kinder Pingui 2 241835
retete culinare - Kinder Pingui 2 241836
retete culinare - Kinder Pingui 2 241837
retete culinare - Kinder Pingui 2 241838
retete culinare - Kinder Pingui 2 241839
retete culinare - Kinder Pingui 2 241840
retete culinare - Kinder Pingui 2 241841

COMENTARII (66)

mitzuka 1

16.12.2014, 12:31

spune-mi te rog ce dimensiune are tava ?

ianculubita 1

16.12.2014, 14:49

mmmm,ce bine arata si ce buna este!!

Ligia Bxl 1

16.12.2014, 15:25

tava ce am folosit-o era dreptunghiulara si avea cam 40/32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D