Kipferl cu vanilie

de Dnelutza in Dulciuri, 22 Feb 2010 | 4860 vizualizari

 

Acesti biscuiti/fursecuri se prepara pentru Craciun si sint nelipsiti de pe mesele locuitorilor Vienei, iar in cofetarii sint serviti alaturi de un ceai cald sau o ciocolata calda.

 

INGREDIENTE

  •  150 g unt
  • 250 g faina
  • 100 g migdale
  • 1 ou
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 100 zahar
  • 70 g zahar pudra pentru decorat
  • ciocolata amaruie (optional)
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kipferl cu vanilie:

Mai intii de toate, punem migdalele in apa clocotita, pentru a le putea curata mai usor (sau le cumparam gata "dezpielitate"), apoi le macinam. Intr-un castron destul de incapator, cernem faina, adaugam migdalele macinate, zaharul, zaharul vanilat, oul, untul taiat bucatele, amestecam bine toate ingredientele cu mina (cu mixerul vor zbura ingredientele prin bucatarie) pina vom obtine un destul de tarisor. Strivim aluatul dindu-i forma de piine, il punem intr-o folie (eu l-am strivit intr-o punga de nylon), si-l dam la frigider pentru cel putin doua ore. 

Dupa cele doua ore de stat la rece, scoatem aluatul din frigider, il taiem in bucatele (circa 22 g una) si facem snururi dindu-le forma de potcoava de cal. Asezam potcoavele in tava de aragaz in care am pus hirtie de copt, iar cit timp se incalzeste aragazul la 170 de grade, lasam potcoavele la rece, asa nu riscam sa se turteasca si isi vor pastra forma de potcoava, dupa care le bagam in cuptorul preincalzit, pentru 15-17 minute. 

Scoatem tava din cuptor, bagam a doua tava, iar cind sint reci, inmuiem capetele in ciocolata topita la MO, le lasam pe un grilaj sa se usuce bine ciocolata, apoi le pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kipferl cu vanilie 18596
retete culinare - Kipferl cu vanilie 18597
retete culinare - Kipferl cu vanilie 18598
retete culinare - Kipferl cu vanilie 18599

COMENTARII (16)

Dnelutza 1

23.02.2010, 09:47

Multumesc, Rivka

elena1988 1

10.03.2011, 17:47

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:53

ce dragutze is

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S