Kisir

de nilgun in Salate, 9 Aug 2013 | 5759 vizualizari

 

Kisir e o chestie care se intampla in bucatariile turcesti, kurde si asiriene si are ca principale ingrediente bulgur, pasta de rosii si patrunjel. La astea se adauga melasa de rodii, ceapa, usturoi, lamaie, plus ce-ti mai cade pe mana, precum si tot felul de condimente. Se mananca cald sau rece, ca salata ori meze

 

INGREDIENTE

  • 1 cana bulgur sfaramat
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 jumatate ardei iute uscat
  • 1 ardei verde
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 cani de patrujel verde
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura sirop de rodie
  • 1 lingura menta uscata
  • 1/2 lingura chimen
  • 2 rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kisir:

Bulgurul se pune in cana cu apa deasupra si se lasa la hidratat pana ce pregatim restul ingredientelor.

Cepele  se curata de coaja si se pun in blender pentru  se toca cat mai marunt. 

Se pune in pasta de rosii, ardeiul iute uscat taiat bucatele foarte mici. 

Bulgurul se pune intr-un castron si se rasfira cu o furculita. Se pune si ceapa deasupra si se amesteca. Se pune pasta de rosii cu ardeiul iute uscat tocat marunt.  Se adauga piperul negru, chimenul, menta uscata, uleiul, siropul de rodie si sucul de lamaie. 

La acestea se adauga si rosiile taiate cubulete mici , ardeiul tocat marunt ,patrunjelul tocat marunt tot cu blenderul.

Se aseaza in forma dorita in farfurie si se introduce la frigider. E o salata care e foarte buna rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kisir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

nilgun 1

09.08.2013, 20:37

multumesc

Rocsi 1

09.08.2013, 21:22

nilgun 1

09.08.2013, 21:30

multumesc rocsi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de icre