Kolokythokeftedes - Chifteluțe de zucchini și feta

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2013 | 7334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g zucchini sau dovlecei
  • 150 g feta
  • 1-2 căței de usturoi
  • 3 fire ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 3 frunze mentă
  • 1 linguriță ouzo (opțional)
  • 2 ouă bătute
  • făină integrală sau pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit în cazul în care se prăjesc sau 2-3 linguri ulei de măsline în cazul în care se dau la cuptor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kolokythokeftedes - Chifteluțe de zucchini și feta:

Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Se presară puțină sare și se amestecă bine. Se lasă aprox. 5 minute, după care se storc bine de zeamă. Se amestecă cu usturoiul pisat, ceapa verde tocată mărunt, verdeața tocată, feta și cele 2 ouă bătute. Dacă avem la îndemână puțin ouzo, nu ezitați să adăugați, eu nu am avut :( Adăugăm în compoziție 3 linguri de făină integrală sau pesmet. Condimentăm cu sare și piper.

Se tăvălesc fie prin făină, fie prin pesmet. În varianta originală ele se prăjesc în ulei încins. Eu am preferat varianta mai ușoară. Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și unsă cu ulei de măsline aranjăm chifteluțele la distanță între ele. Se stropesc cu puțin ulei de măsline și se dau la cuptor pentru 40 minute- la jumătatea timpului întorcându-se.

Se servesc la aperitiv cu tsatsiki sau pur și simplu cu un sos de iaurt cu usturoi și mărar. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kolokythokeftedes - Chifteluțe de zucchini și feta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Rocsi 1

25.06.2013, 11:41

Ce faine si gustoase

Angelina_Elena 1

25.06.2013, 11:58

Cred ca mi-ar placea!

laura_n 1

25.06.2013, 14:43

super! bagam la seif

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute vegetariene