Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2014 | 12230 vizualizari

 

By Gabriela Cara! O placinta minunata, usor de facut, pe placul tuturor de la mic la mare! Cred ca de vreo 2 saptamani poftesc la ea, iar astazi i-a venit randul!:)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 250 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 1 pachetel drojdie proaspata
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • telemea (nu am cantarit-o dar cred ca am folosit 350-400 de grame)
  • cozi de ceapa verde

In plus:

  • 100 g unt/margarina
  • 5 linguri ulei
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde:

Intr-un castron punem laptele si apa caldute, drojdia sfaramitata si amestecam cu o lingura pana se dizolva drojdia.

Lasam sa se odihneasca 20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 20 de minute, adaugam faina, sarea si framantam pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca de maini.

Daca este nevoie mai adaugam putina faina.

Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mari iar cozile de ceapa verde (spalate in prealabil) le taiem marunt.

Aluatul obtinut nu se lasa deloc la crescut.

Se imparte in 3 parti egale.

Fiecare bucata se intinde pe masa foarte bine infainata, intr-o foaie cat de poate de subtire.

Untul/margarina si uleiul se pun intr-un castronel si se topesc in cuptorul cu microunde.

Pe masa bine infainata punem prima foaie iar peste ea intindem jumatate din amestecul de unt/margarina si ulei.

Punem ce-a de-a doua foie si intindem uniform telemeaua rasa si cozile de ceapa verde.

Asezam ce-a de-a treia foaie si intindem uniform restul de unt/margarina, amestecata cu ulei.

Se impacheteaza ca in imagini.

Se intoarce si se aseaza in tava, apoi se taie in portii si se lasa la dospit 1 ora.

Dupa ce a dospit, o ungem cu un oul batut.

Dam  la cuptorul preincalzit, la foc mare pana se rumeneste frumos deasupra, cca. 25-30 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face cu alt tip de branza + spanac, sau simpla, doar cu branza.

2

Cred ca ar merge foarte bine si cu piept de pui + legume sau ce aveti in frigider.

3

Eu am folosit o tava cu diametrul de 32/24 cm dar va recomand sa folositi o tava putin mai mare daca doriti sa obtineti o placinta mai subtirica.

4

Puteti sa puneti cata branza si cozi de ceapa verde doriti, noi in general preferam placintele cu mai putina umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc