Koulourakia Chiotika ( biscuiti din insula Chios)

de Doralinda in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 4773 vizualizari

 

Cred ca fiecare insula greceasca, fiecare regiune a Greciei, are cate un ingredient care nu se gaseste in alta parte, si asta le da un gust si o aroma deosebita preparatelor traditionale. Aici, voi posta o reteta care contine mastica, e un fel de clei asa ca cel care se gaseste la noi prin copaci, doar ca este o culoare deschisa si are un gust usor mentolat, din acest produs se face si binecunoscuta bautura greceasca Ouzo.

 

INGREDIENTE

  • 115 gr unt nesarat
  • 115 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat dizolvat in 2 linguri de lapte
  • un sfert de lingurita mastica
  • 500 gr faina care are incorporat praful de copt
  • un galbenus amestecat cu o lingura de apa ptr ungere
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Koulourakia Chiotika ( biscuiti din insula Chios):

Amestecati untul care in prealabil l-ati lasat sa se topeasca la temperatura camerei cu zaharul pana devine cremos, si continuand sa amestecati (cu mixerul) adaugati ouale pe rand alternand cu cate o lingura de faina ptr a preveni sa se faca ''cocoloase''.

Opriti mixerul si adaugati bicarbonatul si mastica, dupa care adaugati faina cate putin pana cand aveti un aluat usor de lucrat. Luati cate putin din aluat si faceti formele dorite, apoi le puneti intr-o tava in care aveti deja pus hartie de copt, dar lasati spatiu intre biscuiti, si ungeti cu galbenusul.

Puneti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 15-20 min ( depinde de cuptorul fiecaruia).

TIPS-URI

1

Optional, puteti folosi si seminte de susan dupa ungere

2

biscuitii se pot pastra timp indelungat intr-o cutie metalica ptr biscoturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Koulourakia Chiotika ( biscuiti din insula Chios)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Doralinda 1

17.11.2013, 22:55

Crisulina, Ouzo nu e doar din anason, e din diferite mirodenii, arome seminte, fructe,iar anosonul fiind principalul ingredient, dar pun si struguri sau mastica

alilianaa 1

18.11.2013, 07:51

bun!

diaconta 1

18.11.2013, 14:08

Interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Palarioare pentru vrajitoare