Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE

de divainbucatarie in Prajituri, 9 Apr 2011 | 3274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 g unt – la temperatura camerei
  • 250 g zahar
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • fulgi de migdale pentru topping
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE:

Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam laptele, ouale si faina (in faina am pus praful de copt si sarea) alternativ. La sfarsit adaugam coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Lucram aluatul cu mana pentru a obtine o textura mai neteda. Luam aluatul si il rasucim in fasii subtiri de peste 20 cm lungime apoi le rasucim in forme diverse.
Ungem cu oul batut si presaram fulgi de migdale. Punem biscuitii pe hartie de copt si ii coacem la 180°C pentru 12-15 minute in cuptorul preancalzit.

 

RETETA IN IMAGINI

Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE-0
Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE-1

COMENTARII (38)

divainbucatarie 1

11.04.2011, 09:08

Multumesc Kamy!

adry88 1

01.06.2011, 10:55

divainbucatarie 1

01.06.2011, 14:40

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41