Kourabiedes Kozani (biscoturi)

de Doralinda in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 1837 vizualizari

 

Sunt niste biscoturi speciale din zona Kozani, Grecia. Foarte bune alaturi de o cafea (sau ceai).

 

INGREDIENTE

  • 70 gr gris fin
  • 600 gr faina
  • 175 gr zahar
  • 180 ml apa
  • 450 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • o lingura bicarbonat dizolvat in 2 linguri de lapte
  • 30 migdale
  • Ptr sirop:
  • 675 gr zahar
  • 480 ml apa
  • o lingura zeama de lamaie
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kourabiedes Kozani (biscoturi):

Amestecati grisul cu faina si lasati deoparte. Fierbeti zaharul cu apa si lasati sa se raceasca. Bateti untul cu un mixer la viteza rapida pana prinde o culoare deschisa. Adaugati galbenusurile dar fara sa va opriti din mixat unul cate unul. Micsorati viteza si adaugati bicarbonatul dizolvat, siropul alternand cu faina (putin sirop, putina faina, cam tot asa pana se termina). cand compozitia devine mai groasa, inlocuiti batatorul de la mixer cu cel ptr aluat.Compozitia trebuie sa fie moale si usor de manevrat cu mana. Faceti mingi mici si apoi le turtiti putin si punetile intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Migdalele sa fie fara coaja, si puneti cate jumatate pe fiecare biscot. Coaceti in cuptorul preincalzit la 200C (depinde de cuptorul fiecaruia) ptr cca 30 min sau pana au o culoare aurie. Intre timp, preparati siropul prin fierberea ingredientelor ptr cca 5 min. Imediat cand scoate biscoturile, asa calde, punetile in sirop intorcandu-le pe ambele parti, dar atentie, nu lasati prea mult ptr ca risca sa se sparga! Apoi le scoateti usor cu o lingura si le puneti pe un grilaj ca sa se scurga siropul.

Cand s-au racit, le puneti pe o tava. Aceste biscoturi rezista pana la 10 zile.

 

TIPS-URI

1

Daca nu le vreti cu prea mult sirop, atunci puneti biscoturile pe un grilaj si stropitile cu sirop.

2

Ca sa luati mai usor cojile de pe migdale, tineti-le cateva min in apa fiarta.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kourabiedes Kozani (biscoturi) 235060
retete culinare - Kourabiedes Kozani (biscoturi) 235061
retete culinare - Kourabiedes Kozani (biscoturi) 235062
retete culinare - Kourabiedes Kozani (biscoturi) 235063
retete culinare - Kourabiedes Kozani (biscoturi) 235064
retete culinare - Kourabiedes Kozani (biscoturi) 235065
retete culinare - Kourabiedes Kozani (biscoturi) 235066
retete culinare - Kourabiedes Kozani (biscoturi) 235067

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

10.06.2013, 11:59

Deliciosi
Mai ce harnicutza ai fost zilele astea

Doralinda 1

10.06.2013, 12:06

Multumesc frumos Mihaela! Pai, imi cer cei din casa la o cafea, la o gustare de dupa amiaza....

Sim0na 1

10.06.2013, 14:51

Tare sunt curioasa de gust..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L