Krem a la Krem

de Criss in Prajituri, 16 Sep 2011 | 46211 vizualizari

 

O prajitura arhicunoscuta (apropo, nu cred ca exista cineva care sa nu fi facut aceasta prajitura, sa nu fi mancat sau macar sa nu fi auzit de ea).
Cremoasa, ciocolatoasa, delicioasa, ideala langa o cafea. Va servesc si pe voi. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -1 plic creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • -220 ml lapte
  • -1 plic creme Ole de vanilie
  • -300 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • -200 g ciocolata amaruie  
  • -100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem:

Separam ouale si batem spuma albuusurile. Adaugam zaharul si batem in continuare pana cabd acesta se topeste. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare pana le incorporam. Apoi adaugam praful de creme Ole si amestecam usor cu lingura. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul pana trece testul scobitoarei.

Amestecam laptele cu frisca si praful de crema si batem cu mixerul pana rezulta o crema pufoasa.

Peste blat punem toata crema si nivelam. Dam prajitura la frigider pentru 2 ore dupa care turnam deasupra glazura de ciocolata.

Topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si adaugam frisca. Poate fi si mai multa frisca, depinde cat de lichida e glazura.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Krem a la Krem-0
Krem a la Krem-1
Krem a la Krem-2
Krem a la Krem-3
Krem a la Krem-4

COMENTARII (24)

babi5

babi5 1

04.10.2013, 08:17

Giana

Giana 1

14.04.2014, 10:04

Eiii, prajitura asta n-a trecut prin bucataria mea. Cu prima ocazie o voi incerca

gabrielasfechis

gabrielasfechis 1

14.04.2014, 14:44

de care frisca ai folosit?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!