Krem a la Krem

de Sim0na in Prajituri, 29 Ian 2013 | 7742 vizualizari

 

Azi am implinit 2 ani de blogarit :) Dupa ce imi rupeti turta, va invit la o prajiturica! :)))
Sursa: Gaby_d, Miha, etc. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme de ciocolata
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic Creme de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 1 lingura de whisky
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem:

Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana albusurile au stat bat. Am adaugat pe rand cate un galbenus, mixand mereu. La sfarsit am pus praful de crema, omogenizand cu lingura, usor, amestecand de jos in sus.

Aluatul l-am pus intr-o tava de 20x30, tapetata cu hartie de copt, si l-am copt la 180 grade pentru cca 30 minute. Cand blatul a fost gata l-am lasat sa se raceasca. Intr-un bol incapator am pus toate ingredientele, pe care le-am mixat la inceput la viteza mica, crescand treptat viteza. Crema trebuie sa fie bine legata.

Crema se intinde uniform pe toata suprafata blatului rece, si se da prajitura la frigider.

Cand s-a intarit suficient, am portionat prajitura in portii egale.

Ciocolata si restul ingredientelor le-am topit la foc mic, apoi am lasat-o sa se raceasca,cat sa ajunga la temperatura camerei. Glazura am pus-o cu o lingura pe fiecare bucata de prajitura, si am dat din nou prajitura la frigider pana in momentul in care am servit-o.

Absolut delicioasa!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mihaelar63 1

31.01.2013, 16:15

Ma duc sa caut ceva dulce sa-mi treaca de pofta

laura2002 1

25.04.2013, 17:55

Bun. Am facut-o si eu. De Craciun.

Rahela Velicu 1

17.05.2021, 10:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bavareze cu ciocolata si alune