Krem a la Krem

de Raluca in Prajituri, 3 Mai 2009 | 28431 vizualizari

 

O prajitura de-li-cioa-sa! Si foarte light (nu ca nr de calorii, din pacate :-)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata (Dr. Oetker)  
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Creme Ole vanilie (Dr. Oetker) 
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 g frisca lichida   
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem:

Blat:


Se separa ouale. Albusurile impreuna cu zaharul se bat spuma. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine. Dupa ce s-au omogenizat se adauga praful de ciocolata. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata, si se da la cuptor la 180 grade, cam 30 de minute.


Se verifica daca este gata, apasand usor cu degetul. Daca blatul revine imediat, inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.



Crema:


Se bat ingredientele cu mixerul pana se intaresc. Se dau apoi la frigider.



Glazura:


Ciocolata, untul si frisca se amesteca pe foc pana se topesc. Se lasa apoi sa se raceasca.



La final se aseaza crema peste blat, apoi glazura deasupra, si se lasa in frigider 2-3 ore.


 

COMENTARII (21)

adasev12 1

30.09.2010, 09:29

ms gaby...eu sunt in italia si chiar nu am vazut p-aici...am facut-o si eu duminica si mi-a iesit f buna...am facut-o cu crema de caramel si de ciocolata, de la Cameo....asta am gasit mai bun prin Coop...gustul a fost bun de tot....blatul putin prea subtire mi s-a parut, dar intr-adevar ciocolatos....la crema a m pus 2 plicuri de crema de 80 g fiecare....
a trecut repede, dar am s-o mai fac curand...si am sa schimb si gusturile la crema...

gaby_duceag 1

30.09.2010, 09:38

adasev, probabil ai facut-o intr-o tava mai maricica. eu iti recomand una cam de 20/20. asa va iesi blatul mai inalt

iulianastefan 1

23.07.2014, 22:14

si eu o fdac frecvent si este foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cannelloni cu carne de vitel
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!