Krem a la Krem

de madi_marin in Prajituri, 1 Aug 2010 | 21223 vizualizari

 

E o prajitura delicioasa a carei reteta am luat-o de la Miha. Am modificat foarte putin . Merita incercata, e senzatie...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic praf Creme Ole de ciocolata (Dr. Oetker)
  • Crema:
  • 350 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 1 plic praf Creme Ole de vanilie (Dr. oetker)
  • Glazura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 cioco cu lapte (Poiana)
  • 50 g unt
  • 3 linguri lichior crema de cioco
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem:

Blat :  Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi pe rand galbenusurile , amestecand bine dupa fiecare si la urma praful de crema. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna in tava 25/35 tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 25 - 30 de minute. Se da la racit.

Se prepara crema: In vasul de mixer se pun frisca lichida si laptele reci, apoi se adauga praful de crema. Se mixeaza pana se obtine o crema consistenta. Daca e prea tare, se mai inmoaie cu un pic de lapte.

Glazura: Se pun la foc foarte mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se da putin la racit, apoi se adauga lichiorul crema de ciocolata.

Asamblare: Peste blatul racit se pune crema, se intinde frumos, apoi se toarna glazura de ciocolata. Se da la rece pana  a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura martisor