Krem a la Krem

de madi_marin in Prajituri, 1 Aug 2010 | 16746 vizualizari

 

E o prajitura delicioasa a carei reteta am luat-o de la Miha. Am modificat foarte putin . Merita incercata, e senzatie...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic praf Creme Ole de ciocolata (Dr. Oetker)
  • Crema:
  • 350 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 1 plic praf Creme Ole de vanilie (Dr. oetker)
  • Glazura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 cioco cu lapte (Poiana)
  • 50 g unt
  • 3 linguri lichior crema de cioco
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem:

Blat :  Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi pe rand galbenusurile , amestecand bine dupa fiecare si la urma praful de crema. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna in tava 25/35 tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 25 - 30 de minute. Se da la racit.

Se prepara crema: In vasul de mixer se pun frisca lichida si laptele reci, apoi se adauga praful de crema. Se mixeaza pana se obtine o crema consistenta. Daca e prea tare, se mai inmoaie cu un pic de lapte.

Glazura: Se pun la foc foarte mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se da putin la racit, apoi se adauga lichiorul crema de ciocolata.

Asamblare: Peste blatul racit se pune crema, se intinde frumos, apoi se toarna glazura de ciocolata. Se da la rece pana  a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

Krem a la Krem-0
Krem a la Krem-1
Krem a la Krem-2

COMENTARII (33)

madi_marin

madi_marin 1

02.08.2010, 11:40

danamatei....asa este....

mena29

mena29 1

02.08.2010, 15:54

ela

ela 1

07.08.2010, 01:47

de cand ma uit si eu la prajitura asta...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!