Krem a la krem- by Miha

de mena29 in Prajituri, 22 Ian 2011 | 10443 vizualizari

 

Pentru ca saptamana viitoare,fiica mea Oana are un proiect la scoala,unde sunt impartiti in mai multe grupe si trebuie sa faca fiecare grupa cate ceva bun,ea impreuna cu colegii ei au cazut de acord sa faca aceasta prajitura.Azi,Oana s-a gandit sa faca acasa o portie de proba pentru a sti exact cum va iesi prajitura.Singura a copiat reteta si a facut prajitura.A iesit o prajitura delicioasa.Cu siguranta o vom mai face.Multumim Miha!!!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua;
  • 6 linguri zahar;
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata.
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida;
  • 150 ml lapte rece;
  • 1 plic Creme Ole de vanilie.
Glazura:
  • 100 g ciocolata;
  • 50 ml frisca lichida;
  • 50 g unt;
  • 1 lingura coniac.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la krem- by Miha:

Separam galbenusurile de albusuri.Intr-un castron mixam bine albusurile,adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana incorporam tot zaharul dupa care adaugam cate un galbenus si amestecam usor.La sfarsit adaugam plicul de Creme Ole de ciocolata si amestecam.Folosim o tava de 20cm/30cm pe care o tapetam cu hartie de copt si in care turnam compozitia rezultata.Coacem blatul la 180 grade cca 25 min.Dupa ce blatul s-a copt il lasam sa se raceasca.Atunci cand blatul e rece incepem sa facem crema deoarece trebuie intinsa repede pe blat deoarece se intareste destul de repede.Punem intr-un bol frisca,laptele rece si Creme Ole de vanilie si mixam la viteza maxima aproximativ 1 min.Punem crema pe blat si o nivelam frumos.Ciocolata maruntita,frisca si untul le incalzim intr-un ibric si cand compozitia devine smantanoasa u intindem peste crema uniform.Prajitura se da la rece pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la krem- by Miha" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec economic