Krem a la krem cu mascarpone

de ela in Prajituri, 20 Mai 2015 | 22189 vizualizari

 

Nu am mancat niciodata ceva mai pufos si mai cremos....nu stiu daca a iesit asa de la xylitol ....am mai facut prajitura in diferite variante,chiar si cu fructe,dar niciodata nu a iesit asa de buna...am repetat-o de doua ori intr-o saptamana...am avut si oua proaspete de casa...vAm mai facut varianta cu mascarpone si este mai buna decat reteta de baza,cea cu frisca si crema ole.Si cu fructe....este si mai delicioasa. Oricum, cred ca xylitolul a avut un rol determinant la prajitura...Dar se poate face si cu zaharul obisnuit. Xylitolul sau zaharul din mesteacan este un indulcitor natural care se gaseste in coaja mesteacanului, dar si in diferite fructe si legume, Postae inlocui cu succes zaharul din alimentatie. Xylitolul are valaorea energetica mai mica decat zaharul, doar 2,4KCAL/G si putere de indulcire egala cu acesta. Este stabil la coacere, fierbere sau congelare. Se dizolva usor in toate mancarurile si bauturile.Se recomanda la prepararea alimentelor, la indulcirea bauturilor, prajiturilor, deserturilor, preparatelor calde sau reci, lichiorurilor, compoturilor. Xylitolul nu se framanta si nu este potrivit pentru alimentele care contin drojdie. Xylitolul nu se caramelizeaza. Eu am cumparat xylitolul la cutie SLY,de la Auchan si a costat cam 21 lei 400g. Mi-a fost teama sa il folosesc in blat dar m-am riscat. Este putin mai dulce decat zaharul dar nu cu mult si are un gust tare bun.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 7oua
  • 7linguri xylitol (sau zahar)
  • 1plic CREME OLE de la dr Oetker de ciocolata
  • 1praf de sare
  • 1plic praf de copt
  • CREMA:
  • 500g mascarpone
  • un plic Creme Ole de vanilie
  • 500ml frisca lichida
  • 150ml lapte + 50ml
  • 1plic intaritor frisca (optional)
  • 2-3linguri xylitol sau zahar pudra, depinde de cat de dulce vrem
  • GLAZURA:
  • 200g ciocolata neagra
  • 50g unt
  • 100ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la krem cu mascarpone:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat xylitolul si batem bine dupa fiecare lingura.Adaugam galbenusurile si omogenizam.

Praful deciocolata o amestecam cu praful de copt si o adaugam in oua,amestecand usor de jos in sus cu o lingura.

Punem compozitia intr-o tava termorezistenta, tapetata si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 20minute.

Facem testul cu scobitoarea. Scoatem si lasam sa se raceasca.
Mixam cateva clipe mascarponele cu 50ml lapte (nu mult ca o stricam).

Mixam praful de la crema ole de vanilie cu frisca lichida, indulcitorul, laptele si intaritorul de frisca pana se intareste, apoi adaugam crema mascarpone si mixam putin (nu mult!).
Lasam blatul in tava si punem peste el crema.
Pregatim glazura:topim ciocolata cu frisca lichida, apoi adaugam untul si omogenizam bine.

Punem glazura peste crema si nivelam.Dam la rece cateva ore (daca aveti rabdare).

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti xylitol, zaharul este la fel de bun

RETETA IN IMAGINI

Krem a la krem cu mascarpone-0
Krem a la krem cu mascarpone-1
Krem a la krem cu mascarpone-2
Krem a la krem cu mascarpone-3
Krem a la krem cu mascarpone-4
Krem a la krem cu mascarpone-5
Krem a la krem cu mascarpone-6
Krem a la krem cu mascarpone-7
Krem a la krem cu mascarpone-8
Krem a la krem cu mascarpone-9
Krem a la krem cu mascarpone-10
Krem a la krem cu mascarpone-11
Krem a la krem cu mascarpone-12
Krem a la krem cu mascarpone-13
Krem a la krem cu mascarpone-14
Krem a la krem cu mascarpone-15

COMENTARII (28)

Xandrinne

Xandrinne 1

31.05.2015, 07:20

corana

corana 1

12.08.2015, 16:22

O sansa minunata! Bani rapid! Ar fi bine sa te hotarasti foarte repede, pentru ca nu ai ce pierde! Suntem o echipa in plina ascensiune si avem nevoie in continuare de colaboratori foarte seriosi, motivati, cu viziune, interesati de castiguri frumoase si rapide, cu o munca extrem de placuta si interesanta, in timpul liber. Cere acum mai multe detalii la adresa de email: corana22@yahoo.com

Aletta

Aletta 1

11.02.2016, 12:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!