Kringel Estonian

de gaby_duceag in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 2089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 200 ml lapte cald
  • un ou
  • 50 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • pentru uns
  • 70 gr unt
  • zahar -3-4 linguri
  • o lingurita scortisoara
  • o lingurita cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringel Estonian:

Intr-un bol adanc punem faina cernuta, drojdia faramata cu mana, zaharul, oul si putina sare. Incalzim usor laptele in care am adaugat si untul taiat cubulete. Incepem sa adaugam cate putin peste faina , incorporand. Framantam cu mana pana obtinem un aluat maleabil,elastic, nelipicios, cu consistenta asemanatoare plastelinei. In functie de faina folosita poate fi necesar sa mai adaugam sau sa mai reducem usor catitatea de lapte. Ungem aluatul cu putin ulei, acoperim vasul cu-n servet curat si lasam la loc cald pentru cel putin o ora , timp in care aluatul isi dubleaza volumul. Pe masa infainata intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1 cm.grosime. Facem un amestec din unt, zahar, scortisoara si cacao cu care ungem uniform foaia de aluat.(pastram o lingura de pasta) Rulam foaia pana obtinem un sul lung pe care-l taiem in doua , pe lungime,cu un cutit ascutit, lasand cativa cm netaiati la un capat. Din acel capat  ramas intreg incepem sa luam partile taiate si sa le impletim  rasucindu-le. Unim capetele sululul formand o coronita pe care o ungem cu restul de pasta ramasa.
O transferam in tava in care am pus hartie pentru copt si o mai lasam 15 minute la loc cald. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc mediu timp de 25-30 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kringel Estonian 145575
retete culinare - Kringel Estonian 145580
retete culinare - Kringel Estonian 145583

COMENTARII (45)

jolygina 1

09.02.2012, 20:50

super arata ,chiar e senzational

horia 1

09.02.2012, 22:05

arata super bine,felicitari!

MIUTA 1

10.02.2012, 11:11

Imi placeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D