Kringle Estonian

de Panacris in Dulciuri, 29 Sep 2013 | 5289 vizualizari

 

Ei, cu pași mici și repezi am ajuns la rețeta nr. 700 ;) Nici nu-mi vine să cred cum de am ajuns la un astfel de nr de rețete. ;) M-am tot gândit la ceva senzațional și spectaculos. Dar după cum știți rapiditatea și simplitatea, sunt principalele mele atuuri, nu puteam să vă aduc altceva. Miti, mulțumesc mult pentru inspirație! ;)

 

INGREDIENTE

  • lapte călduț 250 ml,
  • zahăr tos 2 linguri,
  • ouă 2 bucăți,
  • sare iodată 1 bucată,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • unt topit 60 g,
  • pentru umplutură:
  • zahăr tos 6 linguri,
  • scorțișoară cca. 2 lingurițe,
  • cacao 2 lingurițe,
  • unt cca. 60 g.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringle Estonian:

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută,  ouăle bătute, sarea, zahărul, untul topit și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.

Aluatul obținut se împarte în două bucăți. Una dintre bucăți se întinde pe masa de lucru, într-un dreptunghi care să aibă grosimea de 1 cm. Între timp se amestecă untul cu zahărul tos, praful de cacao și scorțișoară, apoi se unge dreptunghiul cu 3/4 din compoziție. Se rulează apoi se taie de-a lungul ruladei obținute,apoi se împletesc  cele două părți și se unesc, ca și o coroniță. Împletitura obținută se unge restul compozitiei și se coace cca. 25 de minute, la foc mediu în cuptorul preîncins. 

Se procedează la fel și cea de-a doua bucată de aluat.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kringle Estonian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sylvia 1

03.10.2013, 15:08

wow ce frumusete ai facut !!!!!!!!!!!!!!felicitari pentru reteta esti o enciclopedie !te admir

Panacris 1

03.10.2013, 17:21

Mulumesc Sylvia, pentru aprecieri și vizita pe pagina mea

Sylvia 1

03.10.2013, 19:48

cu mare drag !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Colac cu scortisoara