Kritharaki

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 29 Noi 2012 | 4273 vizualizari

 

Kritharaki se numesc pastele care sunt ca orezul basmati dar mai mari si mai groase putin, e o reteta foarte des intalnita in bucatariile grecesti! Si o mancare foarte usoara si placuta de copii, cel putin,la ale mele fetite le place mult!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vita ( pulpa care e mai moale si fara grasime sau nerv)
  • 500 gr paste
  • sos concentrat rosii cca 50 gr
  • pasta rosii cca 50 gr
  • sare
  • piper
  • oregon
  • 2 foi dafin
  • 100 ml ulei masline
  • 1 ceapa
  • o lingurita praf de scortisoara ( da foarte bun gust tuturor sosurilor rosii cu carne!)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kritharaki:

Intr-o oala sub presiune, se caleste putin ceapa apoi se pune carnea taiata bucati mai mari si se mai lasa putin pana se rumeneste pe toate partile. Se adauga apoi toate ingredientele ( in afara de paste) si se putine si apa cat sa acopere carnea cu vreo 2 degete, dupa care se inchide oala sub presiune si din momentul in care se ridica valva ( sau din momentul in care a inceput sa fiarba) se lasa la foc mic ptr 45 min. Cand e gata, luam capacul si mai lasam sa dea un clocot cu oala descoperita.

Fierbem pastele, apoi le adaugam la sosul cu carne. Se pot servi asa, dar daca are mult sos, si ptr un gust mai bun, puteti da la cuptor 180C ptr 15-20 min.

 

TIPS-URI

1

Sosul de carne se poate servi si cu piureu de cartofi!

2

Scortisoara e tot secretul in aceasta reteta! Folositi-o!

RETETA IN IMAGINI

Kritharaki-0
Kritharaki-1

COMENTARII (29)

Doralinda

Doralinda 1

03.12.2012, 00:42

Ruxy, nu mananc mult si totusi nu scad in greutate!!! Doar gustand! Cand suntem in vacanta in grecia, ei bine, nu gatesc, mancam afara si pierd din greutate! Deci,ar trebui sa nu matesc ada des! te pup, o seara buna!

monikamona

monikamona 1

18.03.2014, 15:31

este orz

Doralinda

Doralinda 1

19.03.2014, 18:01

Monikamona,total gresit! Cauta pe google si ai sa vezi ca sunt paste! Cred ca stiu ce mananc,iar asta cu siguranta nu e orz!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!