Kugel

de dentistutza in Mancare copii, 20 Noi 2010 | 13516 vizualizari

 

O budinca dulce si hranitoare care se pregateste la noi in mod traditional pentru masa de Vineri seara.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. taietei lati cu ou
  • 4 mere
  • 250 gr. branza dulce de vaci grasa
  • 1/2 borcan gem sau dulceata
  • 3 linguri stafide inmuiate in apa calduta
  • 3-4 linguri zahar brun
  • 2 oua batute cu 2-3 linguri lapte
  • vanilie(optional)
  • 2-3 linguri smantana sau 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kugel:

Pastele se fierb in apa cu putina sare pana devin moi (NU al dente). Merele se curata si se taie cubulete mici mici. Pastele se trec sub jet de apa rece, se scurg bine si se amesteca cu restul de ingrediente intr-un vas incapator.Se unge un vas de sticla termorezistent cu unt, se presara cu pesmet si se umple cu compozitia. Dimensiunea vasului trebuie sa fie potrivita pentru ca grosimea ideala a acestui preparat este de circa 5-6 cm ( prea inalt este moale si prea subtire se usuca la cuptor). Se coace la foc potrivit, in mijlocul cuptorului pentru 35-40 minute. Se serveste cald simplu sau uns cu dulceata, caramel si piureu de mere alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kugel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mar copt cu orez