Kurtos

de getix in Dulciuri, 1 Iul 2013 | 5879 vizualizari

 

Rasfoind ,,favoritele mele,, am dat peste retea Liei ... ce-a iesit a fost foarte bun ! Multumesc, Lia!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 30 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 500 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta rom
  • Pentru sirop : 100 ml apa, 3 linguri miere
  • Pentru glazura: 100 g cocos, 5 linguri zahar, 1 lingura scortisoara rasa
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kurtos:

Cernem faina .

Pragatim maiaua: faramitam drojdia, adaugam 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 2-3 linguri lapte cald, amestecam bine si lasam  cam 5-10 min Punem maiua peste faina, adaugam laptele caldut amestecat cu zaharul si esenta de rom. Adaugam sarea si cele 2 oua .Topim untul si framantam  aluatul pana  il incorporam pe tot (untul  nu se adauga  tot odata, ci putin cate putin ). Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini .

Lasam la dospit, intr-un loc ferit de curent, cca 30-45 min.

Pentru sirop : topim mierea in apa, pe foc. Lasam la racit .

Intr-o tava, amestecam cocosul cu zaharul si scortisoara.

Cat lasam aluatul la crescut, pegatim formele. Eu am folosit tuburile ramase de la  rolele de hartie pentru bucatarie. Le-am imbracat in folie de aluminiu, apoi le-am uns pe fiecare cu unt topit. 

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, intindem o foaie de 1 cm grosime si taiem in fasii late de 2 cm. Rulam fasiile pe formele pregatite in prealabil , le ,,pictam,, cu sirop, dupa care le tavalim prin amestecul de cocos.

Se pun in tava si se introduc la cuptor pentru 20 min.Eu le-am asezat pe verticala, dar am avut  surpriza ca unele dintre spirale sa alunece in timpul coptului ( unele au stat bine mersi , altele nu), pe viitor le voi pune in tava la orizontalaaaaa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kurtos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

getix 1

02.07.2013, 21:54

Dia,atunci cand o sa ai timp si chef de ele, sa vezi ce minunatie va iesi! ... la cat de talentata esti si cu simtul tau estetic, sigur va fi o reusita!
Pentu a doua parte a mesajului, multumesc, dar nici tu nu esti mai prejos !Mi-as dori sa stam de vb la o cafea!

getix 1

02.07.2013, 21:58

Simo, poate le-o veni si lor randul!

diaconta 1

02.07.2013, 22:03

Multumesc si eu deocamdata ma feresc de paine,aluaturi si chestii de-astea calorioase,sper sa nu dureze mult tare.
Si mie tare mi-ar placea sa ne intalnim
In august as vrea sa fie cat mai multi bucatarasi cu care sa ma intalnesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
KURTOS KALACS