La 7 ani!

de gaby_duceag in Torturi, 9 Oct 2011 | 5677 vizualizari

 

Puiul meu cel mare a implinit marti, pe 4 oct, 7 anisori.Minune mica, licar de lumina din ochii mamei, legatura sfanta,suflet bun si curat.
Sa te tina Dumnezeu sanatos si cuminte! La multi ani, Danut!

 

INGREDIENTE

blat

  • 4 oua
  • 120 gr faina
  • 20 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • un praf sare

mousse de capsuni si mure

  • 200 gr mure
  • 200 gr capsuni
  • 250 ml frisca
  • 2-3 linguri zahar
  • un plic si 1/2 gelatina

mousse de caise si capsuni

  • 200 gr capsuni
  • 200 gr caise
  • 4 linguri zahar
  • un plic si 1/2 gelatina
  • 400 ml frisca

sirop

  • 150 ml apa
  • 4 linguri zahar

glazura de ciocolata

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca

frisca pentru ornat (cam..300-400ml)

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La 7 ani!:

"La 35 ani!"- era denumirea tortului aniversar preparat de Laura Adamache.

Mi-a placut atat de mult titlul simplu incat l-am pastrat..schimband doar cifra :))

Al ei arata impecabil, preparat cu "scule" profesionale, nu cu set de inele de 15 ron:P :))).

Este grozav de bun! I-am schimbat eu pe ici pe colo aromele dar am pastrat ideea, prepararea, renuntand la glazura oglinda pentru c-am vrut sa fac capul lui Elmo :))), dar pentru ca oricat colorant as fi pus in frisca nu iesea rosu , am lasat-o balta :)) si l-am ornat simplu, cu frisca, modelul perioadei comuniste :))))))

Am reusit sa salvez o felie la final, rece se taie perfect, e tare frumoasa sectiunea.

Blat.

Se pun intr-un vas ouale intregi impreuna cu zaharul si se mixeaza pana-si tripleaza volumul si e topit complet zaharul(dureaza undeva la 15 min .)

Se cerne faina cu cacaua si se adauga treptat in compozitie amestecand foarte usor.

Se tapeteaza o forma rotunda pentru tort (cu diametrul de 26 cm) cu hartie pentru copt si se toarna amestecul.

Se coace timp de 20-25 min la 170 grade.

Cand e rece, se taie in doua, pe orizontala.

Mousse de capsuni si mure.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece (pentru 5-10 minute)

Se pun intr-o craticioara fructele impreuna cu zaharul. Se amesteca pana la topirea zaharului, fara a fierbe amestecul. Se baga blenderul si se mixeaza.

Se trece totul prin sita pentru a elimina samburii.

Se pune iar pe foc si se infierbanta. Se opreste focul.

Se adauga gelatina si se dilueaza .Se lasa la racit.

Se mixeaza bine frisca.

Cand fructele s-au racit complet se amesteca cu frisca si se omogenizeaza.

Se tapeteaza o forma de tort cu diametrul de aprox 16 cm cu folie alimentara.

Se toarna amestecul si se niveleaza bine.

Se da la rece pentru 2-3 ore.

Mousse de caise si capsuni

Se pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece.

Fructele se pun intr-o craticioara, se baga blenderul si se fac piure. Se adauga zaharul si se pune totul la foc mic.

Se infierbanta bine amestecul. Se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste.

Se lasa la racit.

Se mixeaza bine frisca iar cand piureul de fructe e complet racit se amesteca si se omogenizeaza.

Sirop

Caramelizam zaharul intr-un ibric. Adaugam apa si punem inapoi pe foc. Lasam sa se topeasca zaharul si sa dea cateva clocote siropul.

Oprim focul si racim.

Se aseaza pe un platou un blat, se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop si se unge cu cateva linguri din mousse-ul cu caise.

Montam in jurul blatului un inel de tort si punem in mijloc mousse-ul de capsuni si mure (acum bine inchegat si cu o compozitie ferma).

Turnam mousse-ul de caise si capsuni atat pe langa primul mousse cat si deasupra.

Asezam celalalt blat si insiropam.

Dam totul la rece. Eu am lasat peste noapte dar cred ca ajung 3-4 ore.

Scoatem de la rece si cu ajutorul varfului unui cutit desprindem bine totul sa nu ramana lipit de inel.

Scoatem inelul si preparam glazura topind la foc mic ciocolata impreuna cu frisca.

Lasam sa se racoreasca putin si turnam desupra tortului.

Mixam bine frisca ramasa si ornam tortul dupa ..inspiratie :))

Daca ti-a placut reteta noastra "La 7 ani!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (83)

gaby_duceag 1

07.05.2012, 18:00

hmmm. sa promit..sa nu promit...
ma, daca si tu promiti ca il astepti pe fii-miu sa creasca (il educ io sa fie ok si-l trimit sa faca si bani ) si te mariti cu el sa-ti fiu soacra )))))))))))))

LadyCrs 1

07.05.2012, 18:19

Banii ...dă-i încolo...Muncesc până îi fac eu singură, nu îmi place ideea de a fi întreținută de cineva. Hmmmm dacă mi-ai fi soacră îți garantez că te-ai îndrăgosti de mine

gaby_duceag 1

07.05.2012, 18:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Barbie