L.A. Burgeri cu cartofi dulci

de AlinaStoica in Porc, 6 Feb 2014 | 1670 vizualizari

 

In zilele cand am pofta de "JUNK FOOD" (mancare nesanatoasa), imi zboara mintea fix la un Burger IMENS, cu o portie generoasa de cartofi prajiti, insa toate aceste pofte au urmari nedorite asupra corpului meu. Astfel in cautarea unor solutii pentru a-mi satisface capricioasele pofte, am gasit o solutie relativ mai sanatoasa. Astfel am inlocuit portia generoasa de cartofi prajiti (bomba calorica) cu exoticii cartofi dulci care sunt gatiti la cuptor, iar burgerii sunt facuti pe cat se poate de naturali, fara a folosii sosuri grele si de asemenea aducatoare de calorii, ca maioneza sau ketchup.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc tocata
  • 1/2 ceapa rasa
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul, usor prajite si zgrobite
  • 1/2 ceasca pesmet alb
  • 1 ou, usor batut
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 chifle hamburger
  • frunze de rucola
  • ardei iute sau kapia copt
  • 1 ceapa rosie, taiata in felii subtiri
  • cartofi dulci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA L.A. Burgeri cu cartofi dulci:

Amesteca carnea de porc, ceapa rasa, semintele de fenicul, pesmetul, oul si patrunjelul, intr-un bol mare. Asezoneaza bine ingredientele cu sare de mare si piper negru. Apoi, folositi-va de maini, pentru a amesteca totul bine. Formeaza carnea in patru chiftele si lasa-le la frigider pentru cca. 30 de minte, acoperite cu o folie alimentara.

Pentru prepararea cartofilor dulci aveti nevoie de:

  • 2 kg cartofi dulci, decojiti si taiati bastonase
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurite de boia de ardei
  • 1/4 lingurita de piper rosu
  • sare de mare

Mode de preparare ca catofilor dulci:

Se incalzeste cuptorul la 230 grade C.

Asezoneaza bastoanele de cartofi dulci cu ulei de masline, boia de ardei, piper rosu si sare de mare. Imprastie apoi cartofii intr-un singur strat pe o tava de copt si se coace timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand cartofii capata o culoare aurie.

..................................... revenim la burgeri ..............................................................

Se incalzeste o tigaie sau grillul la foc mare. Burgerii se gatesc pana sunt frumos rumeniti, aprox. 4-5 minute pe fiecare parte.

Asezati chiftelele peste chiflele de hamburger si puneti un strat de frunze de rucola, ardei iute/kapia si cateva felii de ceapa rosie. Se serveste cu cartofii dulci !!!

 

TIPS-URI

1

Nu faceti acest preparat mai mult de o data pe luna, asta daca tineti la silueta dvs.

2

Cartofi dulci pot fi inlocuiti cu cei clasici, iar metoda de preparare a acestora poate varia (fie prajiti, fie la cuptor)

3

Frunzele de rucola pot fi de asemenea inlocuite cu frunze de salata

4

Eu am incercat doua variante ale acestei retete (vezi pozele)

RETETA IN IMAGINI

L.A. Burgeri cu cartofi dulci-0
L.A. Burgeri cu cartofi dulci-1
L.A. Burgeri cu cartofi dulci-2

COMENTARII (9)

AlinaStoica 1

07.02.2014, 16:17

Va recomand s-o incercati

Panacris 1

09.02.2014, 09:32

De probat! Bine ai venit!

marcela1979 1

09.02.2014, 09:51

arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04