La multi ani 2011!!!!!!

de diaconta in Torturi, 31 Dec 2010 | 4728 vizualizari

 

In prag de An nou am vrut sa va rasplatesc prietenia cu un dar dulce,sa va urez un An nou plin de bucurii,cu multa sanatate si noroc si muuuuuuulta inspiratie in bucatarie.LA MULTI ANI dragi bucatarasi,sa ne auzim in anul nou mai buni,mai frumosi si la fel de veseli.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  •        5 oua 
  •         100 gr zahar 
  •         2,5 linguri faina 
  •        2,5 linguri griş 
  •         2,5 linguri cacao 
  •         2,5 linguri miere albine 
  •         2 plicuri zahar vanilat 
  •         30 ml lapte 
  •         130 ml ulei 
  •         1,5 lingurita praf de copt 
  •         putina sare
Pentru Crema 1: 
  •         250 gr ciocolata alba 
  •         300 ml frisca lichida 
  •         1 plic zahar vanilat 
  •         1 lingurita gelatina granule
 Pentru crema 2:
  •  300 ml frisca lichida 
  •         1 plic intaritor frisca 
  •         5 linguri sirop concentrat de zmeura 
  •         1 lingura lichior de visine
 Pentru jeleu: 
  •         300 gr visine din compot
  •         6 linguri zahar tos 
  •         2 linguri zahar pudra 
  •         1 plic budinca de vanilie 
  •         1 lingura amidon alimentar 
  •         1 lingurita gelatina granule 
  •         Sirop de zmeura si visine  
 Glazura: 
  •         300 gr ciocolata cu lapte 
  •         90ml frisca lichida 
  •         1 lingura ulei 
  •         50 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani 2011!!!!!!:

Blat:

Ouale se separa.Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga si laptele cate putin mixand in continuare pana cand se obtine o spuma densa.

Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina,grisul,cacaua,praful de copt.Apoi se adauga in amestecul de galbenusuri.Dupa ce se mixeaza putin,adaugam uleiul si mierea de albine.Se va obtine un amestec destul de consitent.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Trebuie sa obtinem o spuma foarte tare.

Se incorporeaza usor si albusurile,amestecand usor cu o paleta.

Compozitia obtinuta o impartim in doua si o punem intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.Coacem in cuptorul preincalzit la 170 de grade aproximativ 15 minute.

Obtinem astfel doua blaturi de tort.

Crema 1:

Gelatina se pune la hidratat cu 2 linguri de apa.

Ciocolata se rupe bucati  si se pune pe foc impreuna cu 200 ml frisca.O incalzim (fara sa fierbem) si amestecam pana cand se topeste ciocolata.Adaugam si zaharul vanilat.Cand este calduta se pune si gelatina.

Se pune la frigider pentru o ora.Frisca ramasa (100 ml) se mixeaza separat.

Se scoate de la frigider frisca cu ciocolata,se mixeaza pana se obtine o spuma,apoi se amesteca cu celalata frisca.

Crema 2:

Frisca se mixeaza,adaugand si intaritorul pentru frisca.Se adauga treptat 5 linguri sirop concentrat de zmeura si o lingura lichior de visine.

Jeleu:

Gelatina se pune la hidratat cu 2 linguri de apa.

Visinele din compot se amesteca cu 6 linguri de zahar tos.Se pune intr-un vas si se completeaza cu sirop de compot si sirop concentrat de zmeura pana la obtinerea unui volum de 400 ml.

Se pune pe foc sa fiarba.

Intr-un vas se amesteca 1 praf de budinca de vanilie cu 1 lingura amidon alimentar,doua linguri zahar pudra si sirop de zmeura(aprox.50 ml)cat sa fie suficient de lichid sa se poata turna.

Cand amestecul de visine a dat un clocot se pune si amestecul de budinca.Se lasa sa fiarba cateva minute pana cand amestecul se ingroasa.Se lasa sa se raceasca.Cand este caldut se pune si gelatina si se amesteca.

Se lasa sa se raceasca pana cand este suficient de gros pentru a se pune peste crema.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se pune pe baie de aburi cu restul ingredientelor.Se lasa pana cand se topeste toata ciocolata.

Asamblare:

In tava in care am copt blatul,se pune o folie alimentara si se aseaza primul blat cu partea de deasupra in jos.Apoi se pune crema 1 si se lasa la frigider pana cand se intareste.

Intre timp preparam jeleul iar cand este suficient de rece se pune peste crema.Se lasa din nou la frigider.

Preparam crema 2 si o punem peste jeleu,apoi cel de-al doilea blat.

Lasam la frigider pana a doua zi ,cand rasturnam pe un platou.

Deasupra punem glazura de ciocolata .

Sper sa reusesc sa postez si sectiunea mai tarziu.

Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani 2011!!!!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

kamy 1

05.01.2011, 13:50

mmmm dia ce tort bun...cu visine mmm 5f LA MULTI ANI !!
si tie,fericire,sanatate si noroc alaturi e cei dragi!!!!

diaconta 1

05.01.2011, 17:50

Kamy multumesc ,An nou fericit cu sanatate si bucurie iti doresc si eu a fost tare bun tortul

epurasha2bb 1

18.01.2011, 09:48

supeeeer!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de Anul Nou