La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii

de -Miti- in Pui, 20 Dec 2011 | 2640 vizualizari

 

Doar nu era sa vin cu mana goala la petrecere si ce mai bun de adus decat ceva de imbarligat limba. Acum va dau ceva usor,pe seara daca am timp ceva mai dificil:))
Aceasta tocanita se face de obicei cu suc de rodii,dar cum n-am avut,o idee sclipitoare imi dadu prin capusor. Sa folosesc fasiile de rodii uscate pe care le-a adus sotul copiilor.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui 
  • 1 ceapa mare,taiata cubulete 
  • 50 grame de migdale macinate 
  • 1 lingurita curcuma 
  • 1 fasie de rodii uscate sau suc de rodii sau concentrat de rodii 
  • sare ,piper 
  • Optional:
  • 2 vinete mici,taiate feliii rotunde 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii:

Fasia de rodii se pune int-un pahar cu apa calduta ca sa obtinem sucul. 

Se pun feliile de vinete intr-o tava in care s-a pus cam o lingura de ulei si se dau la cuptor. Se taie pieptul de pui in bucati uniforme de 1 cm.Se rumenesc pe ambele parti. 

Se infierbanta uleiul si se adauga ceapa. Cand incepe sa se caleasca se adauga migdalele macinate si curcuma. Se prajesc un minut dupa care se adauga bucatile de pui. Cand devin toate albe se adauga sucul de rodii. 

Se mai tine pe foc inca 5-10 minute si se opreste focul. Se adauga bucatile de vinete si se serveste cu orez cu sofran (o cana de orez,o cana si jumatate de apa si sofran).

De ce am pregatit o reteta iraniana? Fiindca atunci cand m-am inscris pe site nici nu era macar o sectiune pentru retetele din Iran si mi-am propus sa ajut eu la crearea ei. Si am reusit! Si voi mai continua sa adaug retete.

 

 

COMENTARII (34)

Mihaela11_jo 1

20.12.2011, 23:40

Foarte fina si apetisanta
Sarbatori fericite!
La fav, mai ales ca la noi se gaseste suc de rodii din abundenta

Ade200 1

21.12.2011, 04:09

Îmi place tot ce e cu rodii...ca în "1001 de nopţi" unde prinţesele coboară din aceste fructe!
Sărbători fericite!

adry88 1

21.12.2011, 09:33

faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59