LA MULTI ANI , Bucataras.ro !!!

de DIANA B in Prajituri, 20 Dec 2012 | 3728 vizualizari

 

Am zis sa nu treaca asa ...

LA MULTI ANI SI FRUMOSI si cat mai multi membri activi .

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 10 lg fructoza
  • 1 plic Creme ole de ciocolata
  • Crema:
  • - 150 ml frisca lichida
  • - 250 ml lapte
  • - 1 plic Creme ole de vanilie
  • Glazura :
  • - 100 g unt
  • - 100 g ciocolata
  • - 50 ml frisca lichida/lapte
  • - 2 lg crema de ciocolata/brandy
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA LA MULTI ANI , Bucataras.ro !!!:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu-n praf de sare si cu fructoza; se adauga pe rand galbenusurile, amestecandu-se dupa fiecare. Se adauga si praful de Creme Ole si se mixeaza pana la omogenizare. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava destul de mica (eu am una de 25/25), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, ptr 20-25 de minute. Se testeaza si cu scobitoarea; se lasa la racit, timp in care pregatim crema .

Intr-un bol adanc se toarna laptele, frisca lichida si praful de  vanilie si se bate cu mixerul, pana devine o crema destul de ferma, care se va intinde pe suprafata blatului .

Se pregateste si glazura, stiti voi cum, dar eu imi bat gura ... toate ingredientele pe baine marie, exclusiv untul, dar eu mai pun si laolalta :d . pana la formarea delicioseniei; se lasa un pic sa se racoreasca si se intinde peste crema. Daca doriti si briz-brizuri, puteti adauga ciocolata rasa sau de-alea din comert: stelute, drajeute...  Se da la frigider pana in momentul servirii, cand se va portiona dupa plac .

E buna, e foarte buna ... am facut-o de mult taaare, dar acum i-am gasit locul .

TIPS-URI

1

Ati recunoscut-o , nu ? ESTE KREM A LA KREM :d ... n-am reusit sa gasesc si poza cu praji glazurata , scuze ...

Daca ti-a placut reteta noastra "LA MULTI ANI , Bucataras.ro !!!" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Noapte venetiana"