La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN---

de Oana in Torturi, 2 Ian 2012 | 8002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • Crema cu banane:
  • 2 banane mari si coapte
  • 2 linguri sirop de afine
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingura gelatina
  • Crema de ciocolata:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 125 ml frisca lichida
  • 150 ml frisca batuta
  • 1 lingura gelatina
  • Pentru decor:
  • frisca
  • sos de zmeura
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN---:

Se incinge cuptorul si se seteaza la temperatura medie. Se tapeteaza o forma de tort detasabila (cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina).

Pentru blat, se bat ouale cu zaharul la viteza mare, pana se albesc si se umfla bine. Se adauga uleiul putin cate putin. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se adauga putin cate putin, amestecand la viteza mica. Se rastoarna compozitia in forma de tort si se coace la foc mediu, se face testul cu scobitoarea.

Se lasa blatul la racit pe un gratar si dupa cateva ore sa taie in doua.

Crema de banane: se mixeaza bananele cu siropul de afine. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece, apoi se incalzeste putin, pana devine lichida si se amesteca cu bananele. Se bate frisca bine si se incorporeaza bananele, amestecand usor cu o lingura.

In forma de tort se aseaza primul blat, se rastoarna crema de banane si se pune la frigider pana preparam crema de ciocolata.

Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si se incalzeste la bain-marie pana se topeste. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece, apoi se incalzeste putin, pana devine lichida si se amesteca cu ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu frisca batuta, amestecand cu lingura usor pana se omogenizeaza. Se scoate tortul din frigider, se pune crema de ciocolata peste cea de banane, se pune 15 minute la rece si apoi se aseaza deasupra al doilea blat.

Se aseaza deasupra un strat subtire de frisca si se decoreaza tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN---" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

nadina73 1

04.01.2012, 13:47

La multi ani!Vladut

mena29 1

09.01.2012, 18:08

Vaaai...vin cu intarziera dar urarile sunt din tot sufletul.
La multi ani,Vladut!!!

Oana 1

10.01.2012, 10:38

Multumim tuturor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de ciocolata