La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN---

de Oana in Torturi, 2 Ian 2012 | 4015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • Crema cu banane:
  • 2 banane mari si coapte
  • 2 linguri sirop de afine
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingura gelatina
  • Crema de ciocolata:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 125 ml frisca lichida
  • 150 ml frisca batuta
  • 1 lingura gelatina
  • Pentru decor:
  • frisca
  • sos de zmeura
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN---:

Se incinge cuptorul si se seteaza la temperatura medie. Se tapeteaza o forma de tort detasabila (cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina).

Pentru blat, se bat ouale cu zaharul la viteza mare, pana se albesc si se umfla bine. Se adauga uleiul putin cate putin. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se adauga putin cate putin, amestecand la viteza mica. Se rastoarna compozitia in forma de tort si se coace la foc mediu, se face testul cu scobitoarea.

Se lasa blatul la racit pe un gratar si dupa cateva ore sa taie in doua.

Crema de banane: se mixeaza bananele cu siropul de afine. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece, apoi se incalzeste putin, pana devine lichida si se amesteca cu bananele. Se bate frisca bine si se incorporeaza bananele, amestecand usor cu o lingura.

In forma de tort se aseaza primul blat, se rastoarna crema de banane si se pune la frigider pana preparam crema de ciocolata.

Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si se incalzeste la bain-marie pana se topeste. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece, apoi se incalzeste putin, pana devine lichida si se amesteca cu ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu frisca batuta, amestecand cu lingura usor pana se omogenizeaza. Se scoate tortul din frigider, se pune crema de ciocolata peste cea de banane, se pune 15 minute la rece si apoi se aseaza deasupra al doilea blat.

Se aseaza deasupra un strat subtire de frisca si se decoreaza tortul.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN--- 139547
retete culinare - La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN--- 139548
retete culinare - La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN--- 139549
retete culinare - La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN--- 139550
retete culinare - La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN--- 139551
retete culinare - La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN--- 139552
retete culinare - La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN--- 139553
retete culinare - La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN--- 139554

COMENTARII (34)

nadina73 1

04.01.2012, 13:47

La multi ani!Vladut

mena29 1

09.01.2012, 18:08

Vaaai...vin cu intarziera dar urarile sunt din tot sufletul.
La multi ani,Vladut!!!

Oana 1

10.01.2012, 10:38

Multumim tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59