Labaneh cu ierburi aromate

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2012 | 4805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 litrii lapte proaspat pasteurizat  
  • 3 linguri de iaurt  
  • 1 lingura de sare  
  • ulei de masline  
  • o bucata de panza muselina  
  • 2 catei de usturoi( zdrobiti intr-un mojar sau trecuti prin presa de usturoi)  
  • 4 rosii mari  
  • 1 mana de frunza de menta verde  
  • 1 mana de frunza de patrunjel verde  
  • 1 mana de frunza de marar verde  
  • 2 cepe verzi  
  • lipie arabeasca  
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Labaneh cu ierburi aromate:

Prepararea iaurtului(”laban”)

Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.

Preparare “labaneh”

Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos. Sau se poate pune intr-o strecuratoare inoxidabila deasupra unui vas si se lasa la  frigider. Se pune labaneh intr-un bol.

Se scoate miezul de la rosii si se pune la scurs intr-o strecuratoare.Rosiile se lasa de asemenea cu gura in jos pentru a se elimina plusul de lichid. Ceapa verde se taie marunt; la fel si frunzele de menta,patrunjel si marar. Se adauga toate ingredintele la labaneh, inclusive miezul de la rosii taiat marunt.Se mai adauga sare dupa gust.

Se poate servi ca atare cu lipie sau se pot umple cu labaneh rosiile.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Labaneh cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei si cartofi, dreasa cu labaneh