"Labaneh" cu sumac

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2012 | 5208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 litrii lapte proaspat pasteurizat  
  • 3 linguri de iaurt  
  • 1 lingura de sare  
  • ulei de masline  
  • o bucata de panza muselina  
  • frunza de patrunjel verde
  • sumac
  • masline  
 
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Labaneh" cu sumac:

Prepararea iaurtului(”laban”)

Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut.

Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza.

Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.

Preparare “labaneh”

Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos.

Se  pune labaneh pe un platou si se presara cu sumac si frunza de patrunjel verde.

Se serveste cu lipie arabeasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Labaneh" cu sumac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

13.01.2012, 18:12

bunn

Mihaela11_jo 1

14.01.2012, 07:38

mamaieelena

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 14:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida