"Labaneh" cu za'atar

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2012 | 2711 vizualizari

 

Din seria de aperitive cu "labaneh" va mai familiarizez azi cu 3 variante noi.

 

INGREDIENTE

  • 2 litri lapte proaspat pasteurizat  
  • 3 linguri de iaurt  
  • 1 lingura de sare  
  • ulei de masline  
  •  o bucata de panza muselina  
  • frunza de patrunjel verde  
  • za’atar  
  • masline verzi
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Labaneh" cu za'atar:

Prepararea iaurtului(”laban”)

Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut.

Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza.

Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.

Preparare “labaneh”

Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos.

Se  pune labaneh pe un platou si se presara cu za’atar si frunza de patrunjel verde.

Se serveste cu lipie arabeasca.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

“Za’atar” este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare. Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete. Se pot adauga o varietate de alte condiment cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol. In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol). In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie  inchisa. In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir. Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

RETETA IN IMAGINI

"Labaneh" cu za'atar-0
"Labaneh" cu za'atar-1
"Labaneh" cu za'atar-2
"Labaneh" cu za'atar-3

COMENTARII (18)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

14.01.2012, 07:39

mamaieelena

aziz

aziz 1

17.01.2012, 17:21

pup vecinica draga

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

18.01.2012, 11:25

Azuz

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24