Labneh - Crema de iaurt libaneza

de retetepersane in Sosuri, 27 Mai 2011 | 13672 vizualizari

COMENTARII (21)

deyutzky 1

27.05.2011, 18:42

cred ca e tare bun

Rocsi 1

27.05.2011, 19:13

super

retetepersane 1

27.05.2011, 19:28

Seamana la gust cu cremele de branza din comert, dar cred ca este mai sanatos

Mihaela11_jo 1

27.05.2011, 21:09

Este delicios
Noi daca il gasim de gata la supermarket sau magazinele de produse lactate ne-am invatat mai lenese
Se consuma in foarte multe feluri: sandviciuri simple cu labaneh in lipie arabeasca, sandviciuri cu labaneh, ulei de masline si za'atar( oregano uscat cu seminte de susan prajite)in lipie arabeasca sau cornuri, dip cu nuca macinata , dip cu boia sau chilli, etc
In Iordania exista un labaneh specific regiunii Jerash, mai consistent si din care se fac mici bilute ( 2-3cm) care se pun la borcan in ulei de masline virgin
Am vazut la supermarket si adus din Siria , dar nimic nu bate labaneh de Jerash
O seara buna iti doresc

Mitinita 1

27.05.2011, 21:25

la dulciuri am zis pas dar aici vreau portie dubla
mihaela,nu m-am gandit niciodata sa pun si ulei de masline in iaurt

Mihaela11_jo 1

27.05.2011, 21:51

Adina este un iaurt foarte concentrat, ca o crema; se mananca specific astfel: lipia arabeasca se rupe in bucatele mici, cat o imbucatura care se introduc in labaneh, apoi in ulei de masline si apoi in za'atar; pentru sandvici se unge labaneh pe paine si se presara cu za'atar si cateva picaturi de ulei de masline
Nu numai in tarile arabe se consuma labaneh; in supermarket la noi se gaseste si "Labneh" turcesc

Mitinita 1

27.05.2011, 21:57

mihaela,tu ar trebui sa scrii o carte despre cum se mananca in Iordania eu as putea sa stau toata ziua si sa te ascult povestind despre obiceiurile de acolo eu credeam ca uleiul se adauga in iaurt am facut si eu niste paine iraniana (barbari),dar am lasat-o prea mult in cuptor si am cam facut chipsuri din ea si le-am servit cu iaurt si zahtar

diaconta 1

27.05.2011, 21:58

Mihaela,cat de complicat pare ceea ce povestesti tu

Mihaela11_jo 1

27.05.2011, 22:24

Dia deloc; toate se gasesc de gata la supermarket sau la restaurant

Mihaela11_jo 1

27.05.2011, 22:25

Adina sper sa ne intalnim intr-o zi si atunci cred ca avem de povestit eu despre Iordania si tu despre Iran
Si inca ceva: copiii mei sunt fani labaneh: daca frigiderul e plin de nu ai loc sa pui un ac, daca nu avem labaneh nu este nimic de mancare

Mitinita 1

27.05.2011, 22:28

mihaela,cred ca am sta mult timp la povesti tara mea de suflet e Japonia,te-as purta si pe acolo putin

Mihaela11_jo 1

27.05.2011, 22:47

Adina

LUK 1

27.05.2011, 22:56

bun bun

Lau 1

28.05.2011, 10:26

divainbucatarie 1

28.05.2011, 11:48

excelent! eu sunt fan labneh!!

RuxyRux 1

28.05.2011, 12:34

Bun , foarte bun

Corinuta 1

28.05.2011, 15:48

adry88 1

28.05.2011, 16:49

retetepersane 1

29.05.2011, 10:20

Cris2711 1

29.05.2011, 13:56

Ce deliciu

retetepersane 1

29.05.2011, 17:06

Mihaela, povestesti foarte frumos si cu multa pasiune despre mancarea din Iordania. Eu am vazut intr-o revista ca e foarte frumos acolo, mai ales la Marea Moarta. Mi-as dori sa ajung acolo intr-o zi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate