Labute de ursuleti -fursecuri cu nuca

de epurasha2bb in Prajituri, 7 Apr 2010 | 8871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 castron de miez de nuca copt la cuptor in tava si macinate apoi,
  •  200 g faina alba pentru prajituri,
  • zahar brun 100 g,
  • 1 cub margarina cu aroma de rom/unt,
  • 1 praf de scortisoara,
  • 1 praf de ghimbir,
  • 1 galbenus,
  •  50 ml lapte.
  • Pentru decor:bomboane de ciocolata Kinder si cirese de cocktail fara samburi.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Labute de ursuleti -fursecuri cu nuca:

Se incalzeste putin untul /margarinacu laptele. Se lasa sa se topeasca si apoi racim putin. Facem un amestec din nuca coapta si pisata cu faina, zaharul brun, scortisoara, ghimbirul.Adaugam in mijloc laptele cu margarina topita si racita.Amestecam folosind la inceput lingura , apoi cand incepe sa se formeze aluatul punem faina pe masa de lucru si framantam aluatul sfaramicios.Il facem gramajoara si apoi punem si galbenusul si mai framantam iar cu faina.Apoi se formeaza bile mai mari ce se imping cu degetul mare la mijloc sau direct cu bomboana de ciocolata si apoi alte cate 3 bilute mici ce se lipesc de prima bila, modelandu-le astfel ca pe niste labute de ursulet.Le coacem in tava cu hartie de copt in cuptorul preincins.Pentru pernuta din labute puteti folosi fie cirese puse de la inceput in labute dinainte de a le baga la cuptor, fie le coaceti doar cu gaura facuta si cand s-au racit puneti in gaura bomboana de ciocolata kinder.Se servesc reci.Sunt niste fursecuri sfaramicoase cu arome specifice Craciunului, de ghimbir, nuca coapta la cuptor, cu gust dulce si o forma haioasa.Pofta mare, sper sa va placa labulete mele de ursulet.:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Labute de ursuleti -fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cuccidati - biscuiti sicilieni pentru Craciun