Lady's cake

de Miha in Torturi, 8 Mar 2010 | 5129 vizualizari

 

sau tort cu nuca de cocos si ciocolata :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul alb:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 5 g praf de copt
  • Pentru blatul maro:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de rom
  • 5 g praf de copt
  • Pentru mousse de cocos:
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • Pentru crema ganache de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • bomboane Raffaello
  • 100 g pesmet de biscuit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lady's cake:

Blatul alb:

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul amestecat cu faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de gabenusuri.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca pe margini.

Blatul maro:

Se prepara intocmai ca si blatul alb, inlocuind o lingura de faina cu o lingura de cacao neagra.

Mousse de cocos:

Laptele se pune la fiert si in momentul in care da in clocot se pune nuca de cocos. Omogenizam si lasam cocosul la inmuiat cateva ore, dupa care il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurca bine de lichid.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. adaugam amidonul si mixam energic, sa nu se formeze cocoloase. Laptele il punem din nou la fiert, apoi fierbinte il turnam incet peste crema de oua. Punem din nou pe foc si amestecand continuu fierbem pana incepe sa se ingroase.  Lasam la racit.

Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece, apoi o punem peste budinca usor racita. Omogenizam si dam la rece. Cand s-a racit foarte bine, amestecam cu frisca batuta.

Crema ganache de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu frisca lichida. Aducem pana la punctul de fierbere, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore. Cand s-a intarit bine, mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa si pufoasa.

Pentru decor am facut o portie de bomboane Raffaello, folosind nuca de cocos, ramasa de la crema.

Asamblarea o vom face intr-o tava detasabila.

Blaturile le insiropam cu cateva linguri de lapte amestecate cu zahar si esenta de rom, dupa gust.

Peste blatul alb punem crema ganache de ciocolata, iar peste cel maro mousse-ul de cocos. Acoperim cu un strat subtire de pesmet si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

A doua zi se acopera cu un alt strat, de aceasta data generos :) de pesmet de biscuit si se orneaza cu bomboane.

La multi ani doamnelor! Sa aveti o zi frumoasa, alaturi de cei dragi voua.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lady's cake 20972
retete culinare - Lady's cake 20973
retete culinare - Lady's cake 20974
retete culinare - Lady's cake 20975

COMENTARII (46)

mirela0911 1

08.03.2011, 21:52

Excelent tort La multi ani!

Mihaela11_jo 1

08.03.2011, 23:38

O zi de 8 Martie deosebita iti doresc!

cristinne 1

13.03.2011, 10:34

vai ce minunat!!!. zilele astea tot pt 8 martie am facut si eu tot un desert pe baza de cocos) o sa o pun si eu pe site: coconut cheesecake -a iesit fabulos si al meu
PS: tortul asta chiar ca e pt femeie)am obs. ca fetele in general au o atractie catre cocos si gustul asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55