Lalele din rosii cherry cu branza kiri

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2016 | 3249 vizualizari

 

Astept sa vina  primavara....va propun o reteta de lalele aperitiv.
Dupa cum bine stiti, primavara incepe cu o adevarata feerie de flori de culori si de miresme imbatatoare.
Stiti de ce vine primavara ?
 
Demetra era în mitologia greacă zeița agriculturii. 
Era fiica lui Cronos și a Rheei. Face parte din cei doisprezece zei olimpieni.
Cu Zeus, Demetra a avut o fiică, pe Persefona. În timp ce culegea pe un câmp flori, pământul a înghițit-o pe Persefona; ea a fost răpită de unchiul ei, Hades, care a dus-o cu el în Infern. 
Zadarnic a căutat-o îndurerată Demetra nouă zile și nouă nopți, cutreierând lumea în lung și-n lat. Nimeni nu-i știa de urmă. Într-un târziu, Demetra a aflat de la Apollo de soarta fiicei sale.
Cuprinsă de jale, Demetra părăsește atunci Olimpul și jură să nu-și reia îndatoririle divine și locul în rândul zeilor, decât în ziua când îi va fi înapoiată Persefona. Rătăcind pe pământ, după multe peregrinări, ajunge la Eleusis și zăbovește o vreme mai îndelungată la curtea regelui Celeus. 
Între timp, cum pământul nu mai rodește și holdele se usucă, Zeus îl trimite pe Hermes să i-o aducă înapoi pe Persefona. Dar reîntoarcerea fiicei la mama ei nu mai este posibilă. Ascalaphus a văzut-o pe Persefona cum s-a înfruptat în Infern dintr-o rodie. În felul acesta ea s-a legat, o dată pentru totdeauna, de lumea subpământeană. 
Mânioasă, Demetra îl transformă pe Ascalaphus, singurul martor al sacrilegiului comis, în bufniță. Persefona însă trebuie să rămână alături de Hades. 
La insistențele lui Demetra se ajunge totuși la un compromis: șase luni din an Persefona va sta alături de soțul ei în regatul subpământean și șase luni le va petrece pe pământ, lângă mama ei.
Reîntoarcerea pe pământ a Persefonei era însoțită de venirea primăverii, de renașterea naturii și de plenitudinea verii. Absența ei era marcată de ariditate, de anotimpul trist al iernii în care Demetra ducea dorul fiicei sale.
(sursa; wikipedia)

 

INGREDIENTE

pentru 10-11 bucati :

  • 4 portii de Kiri
  • 2 cepe arpagic
  • 1 lingura de smantana
  • 1 lingura seminte de mac
  • sare , piper
  • 11 roșii cherry alungite
  • 11 fire de arpagic (cele maigroase)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lalele din rosii cherry cu branza kiri:

Taiati ceapa arpagic foarte fin. 

Se amestecă toate ingredientele într-un castron.

Se spală roșiile cherry. 

Se taie rosiile în 4 pe lungime dar numai pe trei sferturi. 

Indepărtați cu grijă semințele roșiilor cu o linguriță. 

Pentru a introduce un fir de arpagic, faceti cu un cutit o gaura la baza rosiei.

Dupa ce ati introdus arpagicul incepeti sa le umpleti cu garnitura de branza - puteti folosi un posh.

Folositi un prosop de hârtie pentru a șterge surplusul de Kiri. 

Aranjati lalelele una cate una pe un platou, și le atașați cu un fir de arpagic.

Buchetul este gata, puteti sa-l oferiti invitatilor! 

Poftă Bună!

TIPS-URI

1

pentru a le umple folositi un posh ca sa nu le murdariti cu kiri

Daca ti-a placut reteta noastra "Lalele din rosii cherry cu branza kiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lau 1

26.02.2016, 18:36

frumoase si bune

elucubratiiculinare 1

28.02.2016, 08:41

la cat sunt de frumusele nici nu-ti vine sa le papi

Rahela Velicu 1

01.03.2016, 10:59

frumoase lalele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu carne si ciuperci