Lalele din rosii cherry cu branza kiri

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2016 | 804 vizualizari

 

Astept sa vina  primavara....va propun o reteta de lalele aperitiv.


Dupa cum bine stiti, primavara incepe cu o adevarata feerie de flori de culori si de miresme imbatatoare.


Stiti de ce vine primavara ?


 


Demetra era în mitologia greacă zeița agriculturii. 


Era fiica lui Cronos și a Rheei. Face parte din cei doisprezece zei olimpieni.


Cu Zeus, Demetra a avut o fiică, pe Persefona. În timp ce culegea pe un câmp flori, pământul a înghițit-o pe Persefona; ea a fost răpită de unchiul ei, Hades, care a dus-o cu el în Infern. 


Zadarnic a căutat-o îndurerată Demetra nouă zile și nouă nopți, cutreierând lumea în lung și-n lat. Nimeni nu-i știa de urmă. Într-un târziu, Demetra a aflat de la Apollo de soarta fiicei sale.


Cuprinsă de jale, Demetra părăsește atunci Olimpul și jură să nu-și reia îndatoririle divine și locul în rândul zeilor, decât în ziua când îi va fi înapoiată Persefona. Rătăcind pe pământ, după multe peregrinări, ajunge la Eleusis și zăbovește o vreme mai îndelungată la curtea regelui Celeus. 


Între timp, cum pământul nu mai rodește și holdele se usucă, Zeus îl trimite pe Hermes să i-o aducă înapoi pe Persefona. Dar reîntoarcerea fiicei la mama ei nu mai este posibilă. Ascalaphus a văzut-o pe Persefona cum s-a înfruptat în Infern dintr-o rodie. În felul acesta ea s-a legat, o dată pentru totdeauna, de lumea subpământeană. 


Mânioasă, Demetra îl transformă pe Ascalaphus, singurul martor al sacrilegiului comis, în bufniță. Persefona însă trebuie să rămână alături de Hades. 


La insistențele lui Demetra se ajunge totuși la un compromis: șase luni din an Persefona va sta alături de soțul ei în regatul subpământean și șase luni le va petrece pe pământ, lângă mama ei.


Reîntoarcerea pe pământ a Persefonei era însoțită de venirea primăverii, de renașterea naturii și de plenitudinea verii. Absența ei era marcată de ariditate, de anotimpul trist al iernii în care Demetra ducea dorul fiicei sale.


(sursa; wikipedia)

 

INGREDIENTE

pentru 10-11 bucati :

  • 4 portii de Kiri
  • 2 cepe arpagic
  • 1 lingura de smantana
  • 1 lingura seminte de mac
  • sare , piper
  • 11 roșii cherry alungite
  • 11 fire de arpagic (cele maigroase)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lalele din rosii cherry cu branza kiri:

Taiati ceapa arpagic foarte fin. 

Se amestecă toate ingredientele într-un castron.

Se spală roșiile cherry. 

Se taie rosiile în 4 pe lungime dar numai pe trei sferturi. 

Indepărtați cu grijă semințele roșiilor cu o linguriță. 

Pentru a introduce un fir de arpagic, faceti cu un cutit o gaura la baza rosiei.

Dupa ce ati introdus arpagicul incepeti sa le umpleti cu garnitura de branza - puteti folosi un posh.

Folositi un prosop de hârtie pentru a șterge surplusul de Kiri. 

Aranjati lalelele una cate una pe un platou, și le atașați cu un fir de arpagic.

Buchetul este gata, puteti sa-l oferiti invitatilor! 

Poftă Bună!

 

TIPS-URI

1

pentru a le umple folositi un posh ca sa nu le murdariti cu kiri

RETETA IN IMAGINI

Lalele  din rosii cherry cu branza kiri-0
Lalele  din rosii cherry cu branza kiri-1
Lalele  din rosii cherry cu branza kiri-2
Lalele  din rosii cherry cu branza kiri-3
Lalele  din rosii cherry cu branza kiri-4
Lalele  din rosii cherry cu branza kiri-5
Lalele  din rosii cherry cu branza kiri-6
Lalele  din rosii cherry cu branza kiri-7

COMENTARII (19)

Lau 1

26.02.2016, 18:36

frumoase si bune

elucubratiiculinare 1

28.02.2016, 08:41

la cat sunt de frumusele nici nu-ti vine sa le papi

noiinbucatarie 1

01.03.2016, 10:59

frumoase lalele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04