Lamai

de laura_n in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 1512 vizualizari

 

O idee pe care am vazut-o la Chef Cricket si pentru care ii multumesc mult!

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt de casa
  • - 80 gr zahar pudra
  • - 1 praf sare
  • - 1 ou
  • - 300 g faina
  • - 1 vf. lingurita bicarbonat de sodiu
  • - 1 lamaie
  • - 4-5 linguri crema de lamaie (lemon curd)
  • - zahar pentru ornat (ideal ar fi sa gasiti din cel cu granulatie mica)
  • - colorant galben (eu am folosit pudra de turmeric)
  • - 50 ml lapte dulce
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamai:

Intr-un vas, punem untul moale, sarea si zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam oul si amestecam pana la incorporare.

Spalam cu un burete curat si stergem lamaia, o radem de coaja si stoarcem sucul. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa in compozitia de unt. Adaugam bicarbonatul in faina si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie in mod egal, apoi adaugam faina in doua transe. Amestecam pana obtinem un aluat moale, dar modelabil.

Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt si pornim cuptorul, la foc mediu.

Incepem sa formam bilute din aluat, dandu-le o forma alungita la capete. (vezi foto)

Punem in cuptor, la copt, la foc mediu, pentru aproximativ 10 - 15 min, doar cat sa se rumeneasca la baza, nu le coaceti prea mult.

Le lasam sa se raceasca in tava, apoi cu un cutitas bine ascutit, scobim cate o gaura in fiecare fursec. Resturile scoase din fursec le amestecam cu cateva linguri de crema de lamaie, obtinand un amestec cu care vom lipi jumatatile de lamai.

Cautam sa potrivim jumatatile, umplem cu cate jumatate de lingurita din compozitie si lipim. Le punem deoparte si pregatim sa le ornam.

Intr-un vas, punem un pic de lapte dulce, un pic de zahar, si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam un praf de colorant (eu am folosit un pic de sofran indian, sau turmeric) si amestecam. Luam cate o lamaie, o scufundam un pic in "baia" de culoare, apoi o tavalim prin zahar. Le punem deoparte. Dupa ce s-au zvantat cateva minute, le trecem rapid iar prin baia de culoare, cat sa se imprime si pe zahar culoarea. Le dam deoparte pana in momentul servirii. Sunt foarte fragede, si au un gust placut de lamaie.

 

RETETA IN IMAGINI

Lamai-0
Lamai-1
Lamai-2
Lamai-3
Lamai-4
Lamai-5
Lamai-6
Lamai-7
Lamai-8
Lamai-9

COMENTARII (33)

Catalina L

Catalina L 1

24.07.2015, 14:03

foarte reusite

Panacris

Panacris 1

30.07.2015, 16:20

delia64

delia64 1

10.01.2016, 15:00

interesant !!!Arata tare bine si gustul acrisor cred , minunate !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!