Lamingtons

de Criss in Prajituri, 4 Mai 2011 | 7582 vizualizari

 

.....sau cuburi, tavalite cu nuca de cocos
Aceste prajituri le faceam inainte putin altfel, un blat simplu de pandispan insa pe forumul Retete in imagini am vazut o altfel de reteta si e mult mai buna decat ce aveam eu inainte.

 

INGREDIENTE

  • -2 oua
  • -2 linguri miere de albine
  • -200 ml lapte
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -50 g unt
  • -200 g zahar
  • -300 g faina
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • -200 g unt
  • -250 g zahar
  • -3 linguri cacao
  • -4 linguri lapte
  • + -250 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamingtons:

Mod de preparare: Zaharul, ouale, mierea si untul se pun intr-un castron si se mixeaza. Se adauga cate putina faina si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul se alterneaza pana se termina faina si laptele Aluatul trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase. Se toarna intr-o tava 20/30 cm (tapetata sau cu hartie de copt) apoi dam la cuptorul preancalzit la 170°C pentru 15 minute Apoi reducem temperatura cuptorului la 150°C si mai lasam aproximativ 10 minute. Blatul se lasa la racit apoi se taie in patrate,in cuburi.

Glazura:
Iingredientele se pun intr-o oala si se lasa la foc mic, amestecand mereu(trebuie sa se topeasca zaharul si sa devina un amestec omogen)
Nuca de cocos(nuca pisata, bucatele de ciocolata) se pune pe o farfurie , glazura se pune intr-o tava lata(astfel se inmoaie mai usor patratele adica nu se imbiba prea tare cu galzura).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lamingtons 102592
retete culinare - Lamingtons 102593
retete culinare - Lamingtons 102594
retete culinare - Lamingtons 102595
retete culinare - Lamingtons 102596
retete culinare - Lamingtons 102597
retete culinare - Lamingtons 102598

COMENTARII (21)

adry88 1

05.05.2011, 11:35

Criss 1

18.05.2011, 14:04

Multumesc dragelor.

pantzyk23 1

01.08.2011, 15:04

preferatele mele delicioase eu stiam o reteta un pic altfel dar cu ocazia asta au iesit si mai delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S