Lamingtons (Tavalite)

de dakris in Prajituri, 22 Aug 2012 | 10160 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 250 g zahar tos
  • 1 lgt esenta rom
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf sare
  • Sirop
  • 50 g ciocolata
  • 5 linguri lapte
  • 2-3 linguri cacao
  • 250g unt/margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lgt esenta rom
  • Decor
  • nuca cocos si/sau
  • nuca prajita macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamingtons (Tavalite):

Siropul

Ingredientele se pun intr-o craticioara pe foc, se amesteca si se lasa sa dea 1-2 clocote, timp in care se topeste si untul, apoi se lasa la racit. Esenta de rom se pune dupa ce s-a racorit siropul.

 Blatul

Ouale se separa: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul cca 5 min pana rezulta o crema, se varsa uleiul treptat, apoi apa minerala. Se incorporeaza faina si praful de copt si se adauga esenta de rom, apoi se adauga albusurile batute spuma. Compozitia rezultata se varsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 30 min, la foc mediu, incercand-o cu scobitoarea. Dupa ce se raceste, se portioneaza.

Fiecare bucata se scufunda in siropul racit si se aseaza pe o farfurie intinsa pentru a absorbi siropul. Dupa ce s-au insiropat tavalim fiecare bucata prin nuca de cocos ori nuca putin prajita si macinata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamingtons (Tavalite)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita