Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Siropul
Ingredientele se pun intr-o craticioara pe foc, se amesteca si se lasa sa dea 1-2 clocote, timp in care se topeste si untul, apoi se lasa la racit. Esenta de rom se pune dupa ce s-a racorit siropul.
Blatul
Ouale se separa: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul cca 5 min pana rezulta o crema, se varsa uleiul treptat, apoi apa minerala. Se incorporeaza faina si praful de copt si se adauga esenta de rom, apoi se adauga albusurile batute spuma. Compozitia rezultata se varsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 30 min, la foc mediu, incercand-o cu scobitoarea. Dupa ce se raceste, se portioneaza.
Fiecare bucata se scufunda in siropul racit si se aseaza pe o farfurie intinsa pentru a absorbi siropul. Dupa ce s-au insiropat tavalim fiecare bucata prin nuca de cocos ori nuca putin prajita si macinata.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult