Lamingtons (Tavalite)

de dakris in Prajituri, 22 Aug 2012 | 6675 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 250 g zahar tos
  • 1 lgt esenta rom
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf sare
  • Sirop
  • 50 g ciocolata
  • 5 linguri lapte
  • 2-3 linguri cacao
  • 250g unt/margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lgt esenta rom
  • Decor
  • nuca cocos si/sau
  • nuca prajita macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamingtons (Tavalite):

Siropul

Ingredientele se pun intr-o craticioara pe foc, se amesteca si se lasa sa dea 1-2 clocote, timp in care se topeste si untul, apoi se lasa la racit. Esenta de rom se pune dupa ce s-a racorit siropul.

 Blatul

Ouale se separa: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul cca 5 min pana rezulta o crema, se varsa uleiul treptat, apoi apa minerala. Se incorporeaza faina si praful de copt si se adauga esenta de rom, apoi se adauga albusurile batute spuma. Compozitia rezultata se varsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 30 min, la foc mediu, incercand-o cu scobitoarea. Dupa ce se raceste, se portioneaza.

Fiecare bucata se scufunda in siropul racit si se aseaza pe o farfurie intinsa pentru a absorbi siropul. Dupa ce s-au insiropat tavalim fiecare bucata prin nuca de cocos ori nuca putin prajita si macinata.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Lamingtons (Tavalite)-0
Lamingtons (Tavalite)-1

COMENTARII (27)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

23.08.2012, 19:20

Lau

Lau 1

23.08.2012, 20:22

dakris

dakris 1

24.08.2012, 07:38

Va multumesc pt aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!