Langos cu cascaval sau zahar pudra

de T I M E A in Piine, 10 Noi 2012 | 3023 vizualizari

 

Nu cred ca e cineva care refuza un langos cald. Am dreptate sau nu? Eu cel putin nu refuz niciodata, mai ales ca imi aduce aminte de o copilarie fericita si fara griji. Langa o cana de lapte sau cacao cu lapte mi se pare un mic dejun sau o cina ideala.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 140 ml apa calda
  • 3 linguri ulei
  • cascaval ras
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: 13
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langos cu cascaval sau zahar pudra:

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul. Dureaza 10-15 minute.

Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru aproximativ o ora.

Apoi rupem cu mana din aluat si intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Putem folosi sucitorul sau le putem intinde cu mana.

Punem aluatul intins in ulei incins si il prajim pe ambele parti.

Scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Langos cu cascaval sau zahar pudra 187530
retete culinare - Langos cu cascaval sau zahar pudra 187531
retete culinare - Langos cu cascaval sau zahar pudra 187532
retete culinare - Langos cu cascaval sau zahar pudra 187533
retete culinare - Langos cu cascaval sau zahar pudra 187534

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (52)

T I M E A 1

11.11.2012, 21:06

Diana ma bucur ca iti place

Sim0na 1

12.11.2012, 12:46

Mai cer o bucata si aici!!

T I M E A 1

12.11.2012, 13:04

Simo cu drag si aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!