Langosi cu smantana si cascaval

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2010 | 16659 vizualizari

 

sant super bune ,merita sa le incercati, cel putin la noi in ardeal asa se zic LANGOS

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 400 apa
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 50 g drojdie
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • smantana mai groasa nu foarte subtire 200 g
  • cascaval ras 400 g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu smantana si cascaval:

Se framanta aluatul din faina ,zahar,ulei,sare,oua si apa calduta amestecata cu drojdia.Se pun toate in masina de paine si se lasa la programul  de framantare si  dospit.

Cand aluatul e dospit se scoate din masina de paine, se taie in bucatele si se da forma de langos cu mana unsa cu ulei sau cu sucitorul, cum va e mai usor,apoi se coc in ulei foarte bine incins.

Se coc si gogosele foarte mici care se pun deasupra(arata mult mai bine decat simpla iar  pitici au zic ca cele mici sant mai bune,ha ha)

Cand langosul e gata se ia, se pun 2-3 linguri de smantana, apoi cascaval ras(cat va lasa inima ,dar e bun cu mult cascaval sau branza rasa telemea) iar peste se pun bilute din aluatul de langos,cele mititele

Se servesc calde. Sant minunate.

 

TIPS-URI

1

se pot servi si cu ketchup dulce ,picant

2

se pot pune la microunde 1-2 minute sa se topesca cascavalul

RETETA IN IMAGINI

Langosi cu smantana si cascaval-0
Langosi cu smantana si cascaval-1
Langosi cu smantana si cascaval-2
Langosi cu smantana si cascaval-3
Langosi cu smantana si cascaval-4
Langosi cu smantana si cascaval-5
Langosi cu smantana si cascaval-6
Langosi cu smantana si cascaval-7
Langosi cu smantana si cascaval-8
Langosi cu smantana si cascaval-9

COMENTARII (409)

nadina73

nadina73 1

02.08.2010, 00:36

onutamultumesc

nadina73

nadina73 1

02.08.2010, 00:37

bianca ai dreptate au scris in mesajele din fata ,am uitat sa trec e foarte adevarat si la noi asa se mananca ,dar cum piticilor nu le place cu usturoi

nadina73

nadina73 1

02.08.2010, 00:37

bunimultam

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!