Langosi, scovergi sau foi dospite

de DulciuriSiNuNumai in Aperitive / Garnituri, 15 Noi 2012 | 25275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -350 ml apa calduta
  • -1 plic drojdie uscata
  • -1 lingura sare
  • -smantana
  • -cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi, scovergi sau foi dospite:

Intr-un bol se pune faina cernuta in prealabil si sarea. In mijlocul gramezii de faina se face o gropita in care se toarna drojdia uscata. Se adauga apa calduta (nu fierbinte caci distruge proprietatile drojdiei) cate un pic si se incorporeaza cu restul de faina. Se framanta aluatul moale si lipicios pentru aproximativ 10 minute.  Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit intr-un loc calduros pentru o ora si jumatate.

Dupa ce aluatul este dospit se rup 8/10 bile de aluat care se presara cu faina.

Pe suprafata de lucru se toarna ulei si fiecare bila se intinde cu ajutorul degetelor.

Se prajesc pe foc mediu in ulei incins. Se pot servi si reci dar sunt mai gustosi calzi cu smantana si cascaval.  

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Langosi, scovergi sau foi dospite 188436
retete culinare - Langosi, scovergi sau foi dospite 188437
retete culinare - Langosi, scovergi sau foi dospite 188438
retete culinare - Langosi, scovergi sau foi dospite 188439
retete culinare - Langosi, scovergi sau foi dospite 188440
retete culinare - Langosi, scovergi sau foi dospite 188441
retete culinare - Langosi, scovergi sau foi dospite 188442
retete culinare - Langosi, scovergi sau foi dospite 188443
retete culinare - Langosi, scovergi sau foi dospite 188444

COMENTARII (16)

DulciuriSiNuNumai 1

19.11.2012, 23:32

au fost fff buni si i-am mancat pe toti odata impreuna cu al meu sot; am uitat de reguli, dieta etc.

Bya Ralu 1

17.12.2012, 12:30

ionela2682 1

09.04.2013, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S