Lapte acru de vacă

de ionix in Mancare copii, 8 Dec 2010 | 18584 vizualizari

 

reţeta de la mătuşica mea Viorica, tot de la ea este şi lapticul. simplu şi demenţial de bun...

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte de vacă (lapte de la ţară)
  • 2-3 linguri cu lapte prins sau acru sau smântână
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte acru de vacă:

Se fierbe laptele şi se lasă la răcit doar până este călduţ.

Se ia un borcan şi se unge cu lapte acru, lapte prins sau puţină smântână.

Se toarnă laptele calduţ în borcane, se pune capacul şi se lasă la temperatura camerei pentru 24 de ore.

După cele 24 ore , băgăm borcanele la frigider şi mai lăsăm o zi.

După aceea putem servi un lapte acru extrem de bune.

Este perfect cu puţină sare şi o mamaliguţă fierbinte 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dacă aveţi mai mult lapte, aşezaţi-l într-un vas de lut...

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte acru de vacă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ionix 1

10.12.2010, 08:08

fetele, mulţumesc pentru aprecieri...

Nadina, ţi-a ieşit cu lapte din comerţ?????????????

Dana_Retetegg 1

10.12.2010, 17:42

mamaieelena 1

17.01.2011, 10:27

bun si gustos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supă de dovleac