Lapte cu gris si para

de Dya Daniela Andrei in Mancare copii, 21 Oct 2013 | 2599 vizualizari

 

Bun pentru copiii mici si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte proaspat de capra
  • 50-70 g de gris
  • o para bine coapta
  • un praf de scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte cu gris si para:

Punem laptele sa fiarba, la foc mic. Il lasam sa dea in clocot de cateva ori si apoi adaugam para curatata de coaja si taiata in cuburi mici. Dupa 10 minute, suficient cat sa fiarba para, adaugam si grisul, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Adaugam praful de scortisoara si omogenizam usor. Se serveste in timp ce mananca si bebelusul :) Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este foarte important ca inainte de a adauga para sau/si grisul, sa lasam laptele sa dea in clocot (sa fiarba bine), pentru a evita eventualele probleme la cel mic.

2

Cantitatea de gris variaza in functie de textura dorita.

3

Ca indulcitor, daca doriti neaparat, adaugati un sirop natural sau daca este permis, putina miere de albine. Daca optati pentru zahar, incercati sa folositi o cantitate cat mai mica!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lapte cu gris si para 270879
retete culinare - Lapte cu gris si para 270882
retete culinare - Lapte cu gris si para 270883
retete culinare - Lapte cu gris si para 270887
retete culinare - Lapte cu gris si para 270889
retete culinare - Lapte cu gris si para 270891
retete culinare - Lapte cu gris si para 270893
retete culinare - Lapte cu gris si para 270894
retete culinare - Lapte cu gris si para 270896
retete culinare - Lapte cu gris si para 270898
retete culinare - Lapte cu gris si para 270900

COMENTARII (27)

Dya Daniela Andrei 1

21.10.2013, 16:11

Simona Adry Rocsiuta

Va multumesc!

Dya Daniela Andrei 1

21.10.2013, 17:30

Cleme merci!

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 21:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21