Lapte de migdale

de anca_rm in Vegan / Raw vegan, 6 Oct 2015 | 1062 vizualizari

 

Lapte de migdale poate inlocui cu brio laptele de vaca este indicat persoanelor care au intoleranta la lactoza si nu numai . Are un gust bun , este fin si putin cremos . L-am indulcit cu curmale fara samburi , dar se pot folosi indulcitori sau zahar.
Nu trebuie sa uitam ca migdalele contin o foarte mare cantitate de calciu , iar acest lapte obtinut fara procesare termina pastreaza din cantitatea de calciu.

 

INGREDIENTE

  • -75 gr migdale
  • -500 ml apa plata
  • -6 buc curmale fara sambure.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de migdale:

Migdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte  sau macar cateva ore (minim 3) .

Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece.

In vasul blenderului punem migdalele , curmalele si apa si pornim blenderul la viteza mare .

Pentru obtinerea unui lapte bun si cremos e nevoie sa lasam blenderul sa mearga cam 10 minute , dar asta este in functie de puterea blenderului folosit.

Cu ajutorul unei site dese strecuram laptele si il punem intr-o sticla cu capac.

Se poate pastra in frigider pana la 3 zile .

Pulpa ramasa se poate folosi la prajituri , biscuiti etc.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lapte de migdale 404866
retete culinare - Lapte de migdale 404867
retete culinare - Lapte de migdale 404868
retete culinare - Lapte de migdale 404869
retete culinare - Lapte de migdale 404870

COMENTARII (15)

anca_rm 1

07.10.2015, 08:31

Rux multumesc de sfat , am sa incerc pentru ca fac destul de des lapte vegetal .

mirela0911 1

07.10.2015, 08:35

Cred ca e tare bun!

Gherca Daniela 1

07.10.2015, 11:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S