Lapte de ovaz

de anca_rm in Bauturi, 15 Mai 2015 | 650 vizualizari

 

Am vazut postarea pe Facebook si linkul ducea la un blog numit Retete cu Tania . Mi-a placut idea de a prepara laptele de ovaz acasa pentru ca cel cumparat e scump si are adaos de zahar , calciu si altele .
Asa ca mi-am pus in cap sa il invcerc si sunt foarte multumita de rezultat

 

INGREDIENTE

  • -1 pahar fulgi de ovaz
  • -3 pahare cu apa plata
  • -2 linguri miere albine
  • -scortisoara , vanilie etc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de ovaz:

Punem fulgi de ovaz intr-un vas cu un pahar de apa. Apa trebuie sa acopere fulgi ca sa ii ajute sa se inmoaie. Lasam la inmuiat minim 1 ora la temperatura camerei . Daca nu au absorbit toata apa atunci ii scurgem de apa in exces.

Turnam fulgi cu apa intr-un blender , adaugam 2 pahare de apa , mierea si aromele si pornim blenderul . In functie de blenderul pe care il folositi va dura cam 3-5 minute pana e gata .

Va fi foarte cremos . Eu l-am strecut pe o strecuratoare mare ca sa il bea si fetita mea.

Este cremos, fin si foarte aromat .

Va recomand reteta cu drag .

 Se poate pastra la frigider cateva zile , dar la mine nu a ramas nimic de pastrat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lapte de ovaz 380858
retete culinare - Lapte de ovaz 380859
retete culinare - Lapte de ovaz 380860

COMENTARII (9)

simona72 1

15.05.2015, 13:30

Interesant! Voi proba si eu!

Catalina L 1

15.05.2015, 19:43

original

dantes 1

16.05.2015, 11:44

Interesant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S