Lapte de pasare

de divainbucatarie in Dulciuri, 24 Noi 2010 | 6265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l + 1/2 de cana lapte
  • 3 oua
  • 14 lingurite de zahar
  • 20 g budinca de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Punem 1 l de lapte la fiert la foc mic cu un plic de zahar vanilat.

Separam albusurile de galbenusuri. Pana fierbe laptele noi batem albusurile si zaharul pudra pana devin o spuma tare, care nu mai cade de pe tel. Apoi diluam budinca de vanilie in 1/2 cana de lapte si o amestecam cu galbenusurile batute bine.

Cand laptele da in clocot incepem sa punem cu o lingura uda albus in cratita de lapte. Fierbem pe rand bulele de albus, cate 4-5 in acelasi timp, avand grija sa le lasam aproximativ 2 minute pe ambele parti. Scoatem apoi bulele fierte intr-un castron. Facem acest lucru pana terminam cantitatea de albus batuta spuma.

Cand am terminat de fiert bulele de albus turnam usor amestecul de budinca de vanilie si galbenusuri peste lapte si amestecam cu un tel. Lasam pe foc pana se ingroasa putin compozitia. Dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca putin, pentru ca apoi sa turnam sosul peste bulele de albus.

 

RETETA IN IMAGINI

Lapte de pasare-0
Lapte de pasare-1
Lapte de pasare-2
Lapte de pasare-3
Lapte de pasare-4
Lapte de pasare-5

COMENTARII (9)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

24.11.2010, 13:37

va multumesc!! Ruxy mie mi se intampla zilnic: tot ce vreau sa fac sau am de gand sa postez constat ca nu mai pot sa o fac... tocmai a pus cineva inaintea mea!

Rux

Rux 1

24.11.2010, 13:53

Brainstorming

nadina73

nadina73 1

25.11.2010, 00:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!