Lapte de pasare

de LUK in Prajituri, 17 Dec 2010 | 6201 vizualizari

 

Un desert pe care l-am mancat demult in copilarie si l-am regasit intr-o combinatie interesanta acum cativa ani...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar
  • 600ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se separa galbenusurile de albusuri.Intre timp se pune laptele pe foc sa se incalzeasca(nu trebuie sa fiarba!).

Frecam spuma galbenusurile cu un plic de zahar vanilat si 2 linguri de zahar.

Albusurile le batem spuma cu alte 2 linguri de zahar.

Cand s-a incalzit laptele se ia de pe foc si il amestecam incet cu galbenusurile(se ia cu lingura cate un pic de lapte cald si se amesteca cu galbenusurile pana cand si acestea vor avea o temperatura apropiata laptelui.Nu puneti direct in laptele fierbinte altfel se va imbranzi!)

Amestecul de lapte si galbenusuri il punem pe foc mic sa se mentina fiebinte(aveti grija sa nu fiarba).Cu o lingura luam albusurile batute spuma si le punem in lapte(ca si galustele)Le lasam 2 minute p eo parte apoi le intoarcem cu lingura pe cealalta parte,mai lasam 2 minute si le luam de pe foc.

Mie imi place rece acest desert ..e racoros si fin.

TIPS-URI

1

Aveti nevoie de o oala cu diametru mare pentru a putea intoarce galustele din albus fara a le zdrobi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

LUK 1

19.12.2010, 10:30

pai da..sunt cam la fel..

Cris2711 1

19.12.2010, 10:32

ti-am remarcat reteta din pacate dupa ce am introdus si eu

MotanLaOale 1

20.12.2010, 08:33

bun bunutz

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ghimbir, scortisoara si miere